Mupo on taksojuhte mitmesaja tuhande krooniga trahvinud

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei ja maksuameti ühisreid taksode kontrollimiseks.
Politsei ja maksuameti ühisreid taksode kontrollimiseks. Foto: Artur Sadovski

Munitsipaalpolitsei taksokontrolörid on sel aastal kontrollinud enam kui 6000 taksot ning teinud taksojuhtidele eksimuste eest ligi 400 000 krooni eest trahve.


Tänavu esimeses kvartalis kontrollisid mupo inspektorid kokku 6440 taksot, alustasid neis avastatud eeskirjarikkumiste suhtes 257 menetlust ning määrasid süüdlastele kokku 376 320 krooni ulatuses trahve, teatas Raepress.

Mupo taksokontrolliüksus alustas tegevust selle aasta algusest kümne ametnikuga. Igapäevatöös kontrollitakse kõiki taksojuhile kohustuslikke dokumente (sõidukikaart, teenindajakaart, märge takso tehnoülevaatuse kohta sõiduki registreerimistunnistusel, taksomeetri kohandamistunnistus, taksojuhi ametikoolituse tunnistus), sõidukite tehnilist seisundit ning vajalike seadmete olemasolu ja paigaldust (taksomeeter, printer, plafoon).

Samuti on kontrollüksuse ülesanne veenduda, et taksole ei oleks paigaldatud taksomeetri näitu mõjutavaid seadmeid. Muuhulgas kontrollitakse taksodena kasutatavate sõidukite puhtust nii seest kui ka väljast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles