Toobal: Tallinna opositsioon tahab linna ettevõtted maha müüa

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Buss ja tramm.
Buss ja tramm. Foto: Ergo Kuld

Eesti Keskerakonna peasekretär Priit Toobal peab lubamatuks Tallinna opositsioonierakondade plaani peale kohalikke valimisi võimule tuleku korral linnale kuuluvaid ettevõtteid müüma asuda.


«Reformierakonna, IRLi ja sotside valitsus kavandab teatavasti juba ammu riigile kuuluvate Eesti Posti, Tallinna Sadama, Eesti Raudtee ning Tallinna Lennujaama müüki, mis tooks kaasa nende pakutavate teenuste olulise kallinemise tarbija jaoks,» lausus Toobal. «Nüüd selgus aga, et Tallinnas opositsiooni kuuluvad erakonnad on sõlminud kahtlaseid kokkuleppeid mitme linnale kuuluva ettevõtte müümiseks kohe, kui nad peale KOV valimisi pealinnas võimule tulema peaksid.»

«Uskumatu on asja juures see, et need parteid küsivad juba praegu tulevastelt ostjatelt valimiskampaania jaoks raha, sest linnaettevõtete müümiseks on vaja Tallinnas iga hinna eest võimule tulla,» märkis Toobal.

«Esimeses järjekorras plaanitakse müüa mõlemad ühistranspordi teenust pakkuvad ettevõtted - Tallinna Autobussikoondis (TAK) ja Tallinna Trammi- ja Trollibussikoondis (TTTK), mis tooks kaasa paljude liinide sulgemise ja piletihinna tõusu, ehk ühistransporditeenuse kvaliteedi kahanemise linnaelanike jaoks. Veel kavandatakse Tallinna Soojuse maha parseldamist ning Tallinna Vee vähemusaktsiate müüki,» teatas Toobal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles