Tänavused vanalinnapäevad kestavad kaheksa päeva

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elava ajaloo küla kolib sel aastal Tornide väljakult Komandandi aeda.
Elava ajaloo küla kolib sel aastal Tornide väljakult Komandandi aeda. Foto: Peeter Langovits.

Sel aastal kestavad vanalinnapäevad jälle kaheksa päeva nii nagu 1990. aastatel.


«Kuigi praegu on trendikas rääkida rasketest majandusoludest, kestavad vanalinnapäevad sel aastal jälle kaheksa päeva. Tõsi küll, pisut väiksema eelarvega kui varasematel aastatel,» ütles Kesklinna vanem Marek Jürgenson.

Jürgenson arvas, et kaheksapäevases formaadis peetakse vanalinnapäevi vähemalt 2011. aastani, kui Tallinn on Euroopa kultuuripealinn ning võib-olla kaugemas tulevikuski.

Vanalinnapäevadega samal ajal toimub ka Tallinn Treff Festival ning Rotermanni kvartalis on Tallinna Uue Linna Päevad ehk TULP. Jürgensoni sõnul on vanalinnapäevade kavas kirjas kokku üle 700 ürituse.

Kesklinna vanem juhtis tähelepanu ka mitmele muudatusele vanalinnapäevade kavas. Kuna Tornide väljakul toimub sel suvel esimene Tallinna rahvusvaheline lillefestival, siis kolib seni seal paiknenud JCI laste mängumaa üle tee Toomparki. «Mängumaa hakkab asuma Snelli tiigi juures umbes sel kohal, kus lapsed on harjunud talviti lumelinnas käima,» täpsustas Jürgenson.

Varasematel aastatel Harju tänava haljasalal asunud rahvuskultuuride lava on sel aastal Tammsaare pargis ning varem Tornide väljakul olnud elava ajaloo küla on sel aastal kolinud Kiek in de Köki taha Komandandi aeda.

Tänavuste vanalinnapäevade moto on Rohelise linna pidu. «Seda esiteks sellepärast, et kui me vaatame Toompealt alla, siis näeme, et vanalinn on ümbritsetud roheliste parkidega, kus inimesed saavad oma vaba aega veeta,» selgitas Kesklinna vanem.

Teine ja olulisem põhjus on tema sõnul see, et sel tänavuste vanalinnapäevade ajal algab lillefestival. Tallinna rahvusvaheline lillefestival saab alguse 3. juunil Raekoja platsil ning kestab kuni 6. oktoobrini. Selle käigus rajatakse Tornide väljakul erinevaid lilleaedu ja peenraid, mida peaks näha saama alates 5. juunist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles