Tallinna ühissõidukitesse tuleb 900 reisisaatjat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna ühissõidukid.
Tallinna ühissõidukid. Foto: Peeter Langovits

Sügisel hakkab Tallinna sotsiaalsete töökohtade projekti raames sõitma ühissõidukites 900 reisisaatjat, kes müüvad talonge, jagavad infot ning aitavad reisijaid.

Tallinna trammi- ja trollibussikoondis võtab alates 1. juunist tööle 34 trammide ja trollide koristajat ning kuus inimest, kes hakkavad puhastama trammiteid. 1. septembrist kuni aasta lõpuni palgatakse 360 reisisaatjat, kirjutab Pealinn.

Tallinna autobussikoondisse võetakse juunist ööle 60 bussikoristajat ja septembrist 540 reisisaatjat.

Reisisaatjad müüvad talonge, jagavad infot liinide kulgemisest, aitavad vajadusel noori emasid ja puuetega inimesi, samuti abistavad bussijuhti. Nad peavad oskama riigikeelt vähemalt suhtlustasandil.

Sotsiaalsel ametikohal töötaja saab miinimumpalka ehk 4350 krooni kuus. Selle pealt tasutakse sotsiaal- ja töötuskindlustusmaks. Sotsiaalsetele töökohtadele võetavad inimesed peavad olema olnud rahvastikuregistri järgi Tallinna elanikud ning vahetult enne tööle vormistamist töötuna arvel tööturuametis.

Töötuks jäänud inimestele tutvustatakse sotsiaalsete töökohtade pakutavaid võimalusi 19. mail kell 14 trammidepoos ja 22. mail kell 14 autobussikoondises.

«Seal räägitakse täpsemalt, millised saavad olema loodavad töökohad, samuti on inimestel võimalik vastavaid ankeete täita,» lausus abilinnapea Jaanus Mutli.

Kui tööpuudus on ka järgmisel aastal üle viie protsendi, jätkub Tallinna abipaketi raames sotsiaalsete töökohtade loomine. «Siis peaks juurde tulema umbes 2000 sotsiaalset töökohta,» sõnas Mutli.

Neile lisandub 2500 töökohta, mis luuakse linna eri investeeringute kaudu. «Need valdkonnad, kus me täiendavaid sotsiaalseid töökohti loome, on teede-tänavate puhastamine, ülekäiguradade reguleerimine, tänavamööbli puhastamine, samuti sotsiaalhoolekanne,» selgitas abilinnapea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles