Müügis oleva laeva hind kukkus kaks korda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miiduranna sadam
Miiduranna sadam Foto: Mihkel Maripuu

Eelmisel korral tõenäoliselt liiga kõrge hinna tõttu luhtunud müügikonkursist õppust võtnud Viimsi vallavalitsus lasi endise piirivalvelaeva hinna rohkem kui kaks korda alla.


Viimsi vallavalitsus tahtis liiga suurt tükki hammustada ning pani 1992.aastal Liepajas ehitatud endise piirivalvelaeva PVL - 110 müüki 190 000 krooniga. Aprilli algul kukkunud tähtajaks ei laekunud ühtegi pakkumist, mistõttu tuli enampakkumine luhtunuks tunnistada.

Nüüd otsustas Viimsi vallavalitsus minna uuele ringile ning panna parvlaeva teist korda müüki. Seekord on aluse alghind 90 000 krooni ehk rohkem kui kaks korda eelmisest madalam. Vald kuulutab enampakkumise välja lähipäevil. Pakkumiste tegemise tähtaeg on 15.juuni.

Viimsi vallavalitsuse saartespetsialist Igor Ligema avaldas lootust, et ehk seekord läheb paremini. Tema optimism rajaneb asjaolul, et juba eelmise enampakkumise ajal käis siiski päris mitu inimest ja firmat laevaga tutvumas. Tõenäoliselt liiga kõrge hind peletas nad aga eemale.

Ettevaatlikuks teeb tulevasi ostjaid ka see, et PVL-110 üks mootor on üpris halvas seisus ning laeva sõidukõlbulikuks tegemiseks kulub vähemalt pool miljonit krooni, võibolla rohkemgi.

Viimsi abivallavanem Endel Lepik on öeldnud, et laeva tulevasel omanikul võib remondiks, dokumentide kordaajamiseks ning muudeks kuludeks minna kokku iseki ligi miljon krooni.

Ligema sõnul on kahju parvlaeva lihtsalt vanarauaks lõigata. Pealegi ei ole vanametalli hinnad praegu eriti kõrgel, mistõttu oleks 60-tonnise aluse eest võimalik saada umbes 70 000 krooni.

2006. aastal taotles Viimsi vald Prangli Saarte Seltsi ettepanekul siseministeeriumilt parvlaeva tasuta endale, et kasutada seda kaubaveoks mandri ja Prangli saare vahel. 2007.aastal saigi vald laeva kätte, kuid kahjuks ei jõudnud Prangli Saarte Seltsiga lepingu sõlmimiseni. Nii jäigi PVL-110 Miiduranna sadama kai äärde kasutult seisma ning seisab seal siiani.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles