Põhjamaade moodsaim saalikompleks saab nimeks Nokia Kontserdimaja

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sügiseks valmiva Nokia kontserdimaja eskiis.
Sügiseks valmiva Nokia kontserdimaja eskiis. Foto: Nokia Kontserdimaja

Tallinnas Sakala keskuse asemele rajatud Solarise keskuses avatav 1800-kohaline kontserdi-, teatri- ja konverentsisaali kompleks hakkab kandma Nokia Kontserdimaja nime.


Kontserdimaja juhataja Aivar Sirelpuu sõnul on saalikompleksi näol tegemist vaieldamatult Põhjamaade moodsaima ja tehniliselt kõige kõrgetasemelisema multifunktsionaalse vaba aja veetmise ruumiga, mille eesmärgid ja väärtused haakuvad igati Nokia kui innovatiivseid kommunikatsioonilahendusi pakkuva ning inimesi üksteisele lähendava firma omadega.

«Nokia otsus lüüa nii jõuliselt kaasa meie kultuurielu elavdamises väärib ainult kiitust. Loodan, et üheskoos suudame Nokia Kontserdimaja ja siinsed kultuurisündmused panna tõeliselt kaunilt kõlama nii Eestis kui ka maailmas laiemalt,» lausus Sirelpuu.

Nokia Eesti juhatuse liikme Jüri Teemandi sõnul alustatakse koostööd kontserdimajaga, sest Nokia toetab kvaliteetse vaba aja veetmise ja nautimise võimaluste inimesteni toomist. «Kvaliteetset vaba aega iseloomustaksin sõnadega muusika ja innovatsioon kultuuris laiemalt, ning Nokia Kontserdimaja saab üheks meie panuseks selle filosoofia elluviimisel Eestis,» sõnas ta.

Kontserdimaja ametlik avamine on plaanitud selle aasta oktoobrisse. «Järgmisel nädalal tulevad müüki Nokia Kontserdimajas toimuvate Vanemuise muusikalavastuste, sealhulgas novembris esietenduva «Evita» piletid, lähiajal lisanduvad Vana Baskini Teatri, Eifmani Balletiteatri etenduste, Dmitri Hvorostovski ja Ivari Ilja ja paljude teiste etenduste ja kontsertide piletid,» lubas Sirelpuu.

Juba sellest aastast saab Solarise keskusest ja Nokia Kontserdimajast Pimedate Ööde Filmifestivali kodu. Teadaolevatest suurüritustest toimub 2010. aastal Nokia Kontserdimajas Euroopa filmitööstuse tähtsündmus - European Film Academy Awards ning samal aastal annavad kontserdi New Yorgi sümfoonikud. Samuti on aastateks 2010-2012 tehtud juba mitmeid kontsertide, teatrietenduste ja konverentside broneeringuid.

Solaris on multifunktsionaalne kultuuri-, konverentsi- ja vabaajakeskus, kuhu lisaks Nokia Kontserdimajale, seitsme ekraaniga kinokompleksile, kahe ekraaniga väärtfilmikeskusele ning Eesti esimesele Tantsuakadeemiale tulevad veel kunstigalerii, kohvikud, restoranid ja kauplused. Samuti rajatakse keskusesse üle 9000 ruutmeetri suurune maa-alune parkla 260 autole. Nokia Kontserdimaja ja kogu Solarise keskus on kergesti kättesaadavad ka liikumispuuetega inimestele - selle tarbeks on kohandatud nii kaks lifti kui ka eraldi vaatekohad saalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles