Linn kavandab andekatele õpilastele teadmiste keskust

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna reaalkool.
Tallinna reaalkool. Foto: Uwe Gnadenteich

Haridusamet ja Tallinna reaalkool taotlevad Euroopa sotsiaalfondist raha, et pakkuda reaalainetes andekamatele õpilastele katseid ja loenguid parimate õppejõudude käe all.


Reaalkool koostab Tallinna teadmiste keskuseks nimetatud projekti koos teiste linna koolidega, et üheskoos targemaid mõtteid välja pakkudes Euroopa sotsiaalfondist raha saada, kirjutas linnavalitsuse ajaleht Pealinn. Loengud ja üritused hakkaks toimuma vastavalt vajadusele ükskõik millises Tallinna koolis, kus selleks võimalusi leidub. Muu hulgas on kavas näiteks tähistaeva uurimiseks väljasõite korraldada.

Reaalkooli arendusjuhi Jaana Rohti sõnul on vajadus sellise projekti järele väga suur. «Praegu ei tegele andekate õpilastega eriti keegi, kõik koolid püüavad ise neile mingeid võimalusi välja mõelda. Eestile on vaja reaalalade oskajaid, seetõttu tekkis mõte tuua ülikoolide õppejõudusid Tallinna andekatele õpilastele loenguid pidama. Meie koos haridusametiga viiksime õpilased ja õppejõud kokku,» ütles Roht.

Ka Tallinna hariduse arengukavas on kirjas, et andekatele õpilastele peab pakkuma võimetekohast tegevust ja ülesandeid. «Soovime, et andekad õpilased ei läheks varakult välismaale õppima vaid seetõttu, et neil pole siin piisavalt väljakutseid ja rakendust,» lausus haridusameti koolivälise töö osakonna peaspetsialist Sigre Rõuk.

Projekti käima lükkamiseks teevad koolid juba koostööd. Tallinna tehnikagümnaasiumi matemaatikaõpetaja Villu Kopli on täiendanud seda tema koolis juba viis aastat toiminud ettevõtmisega «Reaalained reaalsusesse». «Meie mõte pole õpilasi pingeritta seada, vaid reaalaineid populariseerida. Oleme pannud õpilasi eri teemade põhjal ise esitlusi tegema. Ühel aastal oli meil näiteks teemaks matemaatika linnapildis, teisel energeetika. Projekt annaks võimaluse ka neile õpilastele, kes mingil põhjusel olümpiaadidel ei osale,» ütles Kopli.

Reaalkooli õpilane Kert Pütsepp, kes tahab tulevikus minna biokeemiat õppima, lööks ettevõtmises hea meelega kaasa. «Meile pakutakse võimalust tunnis õpitut praktikas rakendada, vaadata, kas teooriaseadused toimivad ka tegelikkuses,» rääkis Pütsepp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles