Tallinna tänavate remonditööd koguvad tuure

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavate remont Tallinnas
Tänavate remont Tallinnas Foto: Graafika: PM

Teeremonditööd käivad praegu Kunderi, Kopli, Pae ja Pikaliiva tänaval, Ehitajate teel ning Viljandi maanteel. Lähipäevil suletakse teekatte põhjalikuks uuendamiseks osaliselt või täielikult veel mitu tänavat.




Üks suuremaid tänavusi tee-ehitusi Tallinnas on Nõmmel, kus uuendatakse täielikult Pärnu maantee lõik Laane ja Hiiu tänava vahel. Seal alustab töid AS Nordecon Infra. Kuna mullu lõppes Pärnu maantee renoveerimine Kadaka puiestee ja Laane tänava vahel, siis tänavuste tööde lõpulejõudmise järel saab autot lõhkumata sõita Pääskülast kuni Nõmmeni. Millal aga Pärnu maantee äärmiselt halvas seisus olev lõik Nõmme raudteeülesõidust kuni Järve keskuseni korda tehakse, ei ole praegu teada.



Tallinna kommunaalameti juhataja asetäitja Peep Koppeli sõnul algab homme-ülehomme taastusremont Pelguranna tänaval Kolde puiestee ja Kopli tänava vahelisel lõigul. Remondi käigus valmib ka jalgrattatee. Pärast seda on võimalik rattaga sõita Paljassaares asuvast Pikakari rannast mööda Kopli ja Pelguranna tänavat Stroomi randa.



Kui sügiseks valmib ka Kopli lahe äärne promenaad, saab tervisespordist lugu pidav liikleja muretult vändata Stroomi rannast Rocca al Mareni ning sealt juba Kakumäele. Seega saavad jalgrattateedega ühendatud kolm Tallinna randa.



Koos Pelguranna tänavaga saavad uue katte ka lähiümbruses asuvad Madala, Kari ja Puhangu tänav. Töid teeb Pelgurannas riigihanke võitnud Facio Ehitus.



Koppeli väitel on tee-ehitaja välja valitud ka Lasnamäel Mahtra ja Kivila tänava ning Läänemere tee uuendamiseks. Võitjaks osutus jällegi Facio Ehitus. Praegu on linna transpordiametis kooskõlastamisel nende tänavate remondiaegne liiklusskeem. Remonditöödega hakkavad ehitajad pihta ilmselt juba järgmisel nädalal.



Eelmisel reedel avas kommunaalamet Lasnamäel asuva Pallasti tänava taastusremondi, eile aga Nõmme tee viimase lõigu renoveerimise riigihanke pakkumised. Võitjad selguvad mõne nädala pärast, kui vaidlustusaeg läbi saab.



Tallinna tänavust eelarvet koostades ja tänavate remondiplaani kokku pannes lisas kommunaalamet sinna ka Weizenbergi tänava Kadriorus, kuna sealtkaudu sõidavad nii president kui tema kõrged külalised. Praegu aga paistab, et seal jääb tänavune teeparandus siiski ära, nentis abilinnapea Deniss Boroditš, kuna isegi tänava remondiprojekt ei ole veel valmis.



Samas lisas kommunaalamet remondiplaani Rävala puiestee. Seal toimuvad tööd kahes etapis ning sügiseks peaks praegune väga auklik tänav korda saama. Peale suurte tänavate algas täna ka kvartalisiseste teed kordategemine Lasnamäel Priisle ja Kuristiku asumis.


Linna tänavuses eelarves on teede kapitaalremondiks ja renoveerimiseks eraldatud 365,6 miljonit krooni. Sellele lisandub 86 miljonit jooksvaks remondiks. Kuidas kavandatav lisaeelarve neid summasid muudab, ei ole esialgu teada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles