Tallinna vanade asumite esimesed sildid said paika

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajalooliste asumite piirid. Esimese tähise paigaldamine.
Ajalooliste asumite piirid. Esimese tähise paigaldamine. Foto: PRIIT SIMSON/PM/SCANPIX BALTICS

Täna ennelõunal paigaldasid aktsiaseltsi Signaal mehed Tallinnas esimesed ajalooliste asumite sildid Piritale, Meriväljale ja Mähele. Jaanipäevaks peab oma koha leidma ligi 400 tähistust.


Paljud tallinlased ilmselt ei teagi, kas nad elavad Kassisabas, Kitsekülas, Torupillis või mõnes teises linna ajaloolises asumis. Seepärast otsustaski linnavalitsus vastavad tähised suurematele tänavatele ja teedele üles panna. Tööd algasid täna ning peavad lõppema jaanipäevaks.

Signaali juhatuse esimees Ats Tamm märkis, et peale tänase toimuvad pidulikud märgipaigaldused veel kolmapäeval Vabaduse puiestee ja Kirde tänava nurgal. Sealsed sildid hakkavad näitama, kuhu poole jääb Nõmme ning Liiva asum. Neljapäevase tseremoonia käigus pannakse aga Pärnu maantee ja Liivalaia tänava ristmiku juures üles sildid, mis tähistavad Uue-Maailma, Tõnismäe ning Tatari asumite algust.

Pärast seda läheb Tamme sõnul töö juba argipäevaselt edasi. Täna annab ta töödejuhatajale üle K-Projektis valminud põhjaliku kaardi, kus Tallinna kõigi 84 ajaloolise asumi piirid paika pandud. Selle järgi hakkavadki töömehed kohti läbi käima ning silte üles panema.

Töö käib nii, et iga asumi piiri vahetus läheduses otsitakse mõni post, mille külge tänavasilti meenutav märgistus kinnistada. Kui selline koht puudub, kaevatakse maase uus metallpost. Kui elektrikaablite tõttu või mingil muul põhjusel ei saa auku kaevata, pannakse post püsti betoonist poolringi sisse.

Linnavalitsus eraldas kõigi asumite tähistamiseks 826 000 krooni. Asumite sildid on vajalikud ka sellepärast, et turistidel ning kõigil linna külalistel oleks Tallinnas senisest lihtsam orienteeruda.

Linna kultuuriväärtuste ameti miljööalade osakonna juhataja Riin Alatalu hinnangul on asumite märgistamine nende identiteedi ja väärtustamise seisukohalt igati tervitatav idee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles