Tramm litsus kesklinnas BMW laiaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklusõnnetus Hobujaama trammipeatuse juures.
Liiklusõnnetus Hobujaama trammipeatuse juures. Foto: Uwe Gnadenteich

Hommikul kell 10.40 ajal põrkasid Tallinnas Narva maanteel Hobujaama peatuse lähedal kokku tramm ja sõiduauto, mistõttu trammiliiklus seiskus. Inimesed viga ei saanud.

Põhja politseiprefektuuri andmetel jäi auto trammi ja kontaktliini posti vahele kinni. Praegu püüavad päästeameti inimesed autot sealt vabastada.

Tondi ja Kopli poole sõitvad trammid seisavad niikaua, kuni päästeteenistus on suutnud trammi ja posti vahele kortsu pressitud BMW sealt välja lõigata.

Politsei pressiesindaja sõnul oli BMW 318 roolis olnud 1987. aastal sündinud mees kaine. Mees tunnistas oma süüd ning edasi tegeleb õnnetuse kahjudega kindlustus.

Kella 12.30 paiku toimetati auto jäänused sündmuskohalt minema ja trammiliiklus taastus.

Tallinna trammi- ja trollibussikoondise liiklusteenistuse direktori Meelis Tartu sõnul seisis trammiliiklus kokku kaks tundí, mis on ikka päris palju.

Tartu väitel on suur vahe, kus õnnetus toimub. Hobujaama peatus Narva maanteel on selles mõttes linna halvim koht, kuna sealt sõidavad läbi kõik Tallinna trammid ning praktiliselt ei ole võimalik mingeid ümbersuunamisi teha.

Tartu tõi näite, et kui õnnetus juhtub kuskil Kadriorus, siis saab trammiliiklust tihendada Lasnamäe suunal ja suunata rohkem tramme Ülemistele.

Võrreldes trammidega on trollibusside puhul olukord lihtsam, sest neid ühissõidukeid saab kiiremini ja hõlpsamalt ühelt liinilt teisele suunata.

Tartu sõnul näitab statistika, et viimasel ajal ei ole trammi- ja trolliõnnetuste arv kasvanud. Kui avarii juhtub aga kuskil kesklinnas, siis on loomulikult liiklus tugevalt häiritud ja segadus suur, mistõttu võib inimestele jääda mulje, et õnnetused on sagenenud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles