Tallinna ühissõidukid lähevad esmaspäevast üle suvisele graafikule

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juunis jääb Tallinnas busse vähemaks.



at/Foto:ANDRES TEISS
Juunis jääb Tallinnas busse vähemaks. at/Foto:ANDRES TEISS Foto: Andres Teiss.

1. juunist lähevad Tallinna ühissõidukid üle suvisele graafikule. Mõned bussiliinid lühenevad, mõned pikenevad, ekspressbusside piletihind langeb.


Üks suuremaid muudatusi on kindlasti see, et bussiliin 23A kaob hoopis ära. Liini 23 lühendatakse ja suunatakse Estonia peatusest Kaubamaja peatuseni, et võimaldada sõitjatele senisest mugavam ümberistumine teiste liinide ühissõidukitele.

Seega saab alates 1. juunist autobussijaama sõita kas 17., 17A. või 54. liini bussidega.

Sõitjate vähesuse tõttu lõpetab bussiliin 22 töötamise laupäeviti. Liinide numeratsiooni muutmisega hakkab senine liin 29A kandma numbrit 30. Marsruut, peatused ja sõidugraafik jääb samaks.

Reisijate soovidele vastu tulles pikeneb suvehooajaks ehk juunist augusti lõpuni bussiliini 59 marsruut kuni Pikakari rannani Paljassaares.

Ühe hea uudisena on linnavalitsus esile toonud selle teabe, et juunist pikeneb ka lennujaama sadama ühendava bussiliini 2 marsruut. Nimelt hakkavad bussid sõitma kuni Linnahalli peatuseni. See muudab linlastele senisest mugavamaks pääsemise Linnahalli sadamasse, kust väljub laev Aegna saarele ning kiirlaevad Helsingisse.

«Linnale kuuluv Aegna saar on meile üks eelistusi, mistõttu püüame ka praegusel majanduslikult raskel ajal leida väikseid ja lihtsaid, reisijate jaoks aga olulisi lahendusi,» kinnitas abilinnapea Jaanus Mutli.

Peale eelnimetatute muutuvad sõidugraafikud ka bussiliinidel 1A, 5, 5A, 10, 12, 13, 14, 16, 18, 19, 22, 26, 26A, 27, 31, 32, 34A, 36, 40, 44, 48, 49, 50, 54, 55, 59, 60, 61, 63, 67, ja 68. Täpsem info on väljas Tallinna kodulehel ning bussipeatustes.

Liini 5A marsruut muutub nii, et buss ei sõida enam mööda Bornhöhe teed, mistõttu kaob ära ka samanimeline peatus.

Uudis on ka see, et 1. juunist alandab Tallinna transpordiamet ekspressbusside piletihindu keskmiselt veerandi võrra. See tähendab, et praeguse 18 krooni asemel tuleb paberpileti eest välja käima 14 krooni. Mutli sõnul on niisugune muutus tingitud asjaolust, et praegu sõidab palju ekspressbusse pooltühjalt. Pärast hinna allalaskimist tuleb sõitjaid kindlasti juurde.

Enne 1. juunit ostetud ekspresstalongid kehtivad aasta lõpuni ning ekspresskaarte saab kasutada kuni nende kehtivuse lõppemiseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles