Lastekaitsepäev Tallinna loomaaias

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna loomaaias toimub lastekaitsepäeval nii mõndagi huvitavat.
Tallinna loomaaias toimub lastekaitsepäeval nii mõndagi huvitavat. Foto: Liis Treimann.

Esmaspäeval, 1. juunil kutsub Tallinna loomaaed nii noori kui noori ja vanu vaatama uusi ekspositsioone ja lõbusalt aega veetma.


Suvehooajaks avatakse kõigile külastamiseks ka laste loomaaed, kus saab näha kääbuskitsi, küülikuid, merisigu ja teisi väikeloomi. Peavärava juures tuulikuplatsil esinevad päeva jooksul mitmed muusikud ja tantsulapsed.

Kohal on Juku mänguasjakeskus koos batuutide, paintball´i ja tegevustelgiga, kus lapsed saavad joonistada, kokku panna puslesid ja zoob´isid ning teha muudki põnevat. 14.00 tuleb lastele külla Juku, kes jagab Juku mänguasjakeskuse kinkekaarte.

Keskraamatukogu avab taas Looduse lugemissaali, kus kõik huvilised saavad osaleda viktoriinides, vaadata nukuetendusi, joonistada, meisterdada ning lahendada ristsõnu. Uurimiseks on välja pandud erinevaid looma- ja loodusraamatuid. Looduse lugemissaalis toimub ka Tallinna Keskraamatukogu «Uskumatute juttude» võistluse lõpetamine.

Raamatukauplus Rahva Raamat müüb soodsama hinnaga toredaid laste- , looma- ja kokaraamatuid, Lotte mänguasju ja raamatute järjehoidjaid. Kell 16 jagab Aleksei Turovski raamatu ostjatele autogramme.

Tallinn Cardi telgis saab teada, mida põnevat Tallinnas suve jooksul toimub. Kuna 1. juunil on ka Tallinn Cardi sünnipäev, müüakse kõiki Tallinn Carde sel päeval 30% soodsamalt ja pealekauba antakse kingitus. Lastekaitse Liidu telgis tutvustatakse ja kogutakse annetusi Lastekaitse Liidu fondi. Lisaks kogutakse kodanike allkirju 300-kroonise lastetoetuse ja tasuta koolilõuna säilitamiseks. Müüakse Lastekaitse Liidu sümboolikat - T-särke, vihmavarje, võtmehoidjaid ja ajakirja Märka Last.

Tagatipuks liigub loomaaias liigub ringi Karumsi vares, kes jagab lastele kohukesi.

Lastekaitsepäeval 1. juunil kehtib loomaaias 7-69-aastastele sooduspilet hinnaga 15 krooni, alla seitsmeaastased ning 70aastased ja vanemad pääsevad loomaaeda tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles