Tallinnas algas suvelillede istutamine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lilletorn Tallinnas.
Lilletorn Tallinnas. Foto: Peeter Lagovits

Kätte on jõudnud aeg vahetada võõrasemad ja tulbid suvelillede vastu ning kaunistada linn lisaks lillepeenardele veel ka lilletornide ja - amplitega.


Juba eelmisel nädalal võis näha esimesi lilletorne Estonia teatri ees, Salme kultuurikeskuse juures, Pelguranna ja Kopli tänava nurgal ning Nõmme kultuurikeskuse ees. Kokku istutavad aednikud tänavu suvel linnas 146 525 lilletaime.

Tallinna vanalinna paigaldatakse 76 lilleamplit ning kesklinna 18 lilletorni. Lisaks istutatakse lähipäevil erksavärvilisi suvelilli Õismäe liiklusringi lillepuule, ühissõidukite peatustes asuvatesse lillevaasidesse ning haljasaladele.

Linnaaednik Karmen Kähr selgitas, et pargipeenarde lahendused on kavandatud erksavärvilistest ja Euroopas populaarsetest liikidest nagu rohetubakas, lehtertapp, india kanna, ibeeriseleheline tukalill, ämbliklill ning kassisaba uued rohkeõielised sordid.

Suuremad istutustööd on kavas Tõnismäe haljaku peenardele. Lähiajal alustavad aednikud tööd ka Taani kuninga aias, Lembitu pargis, Tartu maantee ja Pronksi tänava nurgal, Narva maantee ja Pirita tee ristmikul, Lindamäel, Pirita tee eraldusribal, Merivälja teel, Õie pargis, Kiige pargis, Pääsküla noortekeskuse juures, Jaama 14 juures, Stroomi rannapargis, Kotzebue ja Vana-Kalamaja tänava nurgal, Kolde puiesteel ning Endla ja Mooni tänava ristmikul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles