Enne jaanipäeva suletakse kaheks ööpäevaks liikluseks Järvevana raudteeülesõit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvevana tee raudteeülesõit on tsiklimeestele eluohtlik.
Järvevana tee raudteeülesõit on tsiklimeestele eluohtlik. Foto: Peeter Lagovits

Ohtliku raudteeülesõidu uuendamiseks sulgeb Tallinna transpordiamet 19. juuni õhtul kella kaheksast kuni 21. juuni südaööni liikluse Järvevana tee Pärnu maantee poolses otsas.



Transpordiameti liiklusteenistuse juht Mati Songisepp ütles, et reede õhtul kella kaheksaks on tõenäoliselt suurem osa inimesi juba linnast välja sõitnud ning nädalavahetusel enne jaanipäeva on liiklus linnas tavapäraselt hõre. Seetõttu valitigi raudteeülesõidu uuendamiseks just see aeg.

«Teine võimalus oleks ju remonditöid teha 23. ja 24. juunil, kuid jaanipäev ning jõulud on eestlastele nii suured pühad, et raske ning ebaõiglane oleks inimesi nendel päevadel tööle sundida,» kinnitas Songisepp.

Ta lisas, et liinibussid saavad 19. juuni õhtul raudteeülesõidust läbi, kuid järgneval kahel päeval teevad väikese ringi. Kõik muud sõidukid peavad Ülemiste poolt tulles pöörama Veerenni tänavale, kust kõige mõistlikum on edasi liikuda Tehnika tänava pikenduse kaudu. Mustamäe poolt tulles on parim variant pöörata Tammsaare tee pikenduse viadukti juures Pärnu maanteele.

Songisepa sõnul pole midagi parata - Järvevana tee raudteeülesõit lihtsalt tuleb korda teha, sest tsiklimehed on selle koha peale korduvalt kaebusi esitanud ning isegi pikette korraldanud. Ülesõidul on ka õnnetusi juhtunud, kui mõni mootorrattur on kukkunud.

Kahe ööpäeva jooksul asendavad Edelaraudtee töömehed ülesõidu juures rohkem kui 100 meetri ulatuses vanad rööpad uute ja ohutumate vastu. See peaks vähendama ka kukkumise võimalust seal.

«Muidugi peavad mootorratturid ka edaspidi seal ettevaatlikud olema ning raudteest võimalikult risti üle sõitma,» hoiatas Songisepp. «Meie teeme omalt poolt niipalju kui võimalik.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles