Kohus ei rahuldanud Keskerakonna kaebust Juske vastu

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Harju maakohus jättis täna rahuldamata Keskerakonna kaebuse Tallinna sotsiaaldemokraatide juhi Jaak Juske vastu.

Kohus leidis, et Juskel oli lähtudes linna õigusaktidest ja ajakirjanduses ilmunud artiklitest õigus opositsioonipoliitikuna kritiseerida keskerakondliku linnavalitsuse tegevust.

Tallinna sotsiaaldemokraatide esimehe Jaak Juske sõnul on tänane kohtusotsus selge sõnum, et Eesti on endiselt demokraatlik riik, kus opositsioonil on õigus kritiseerida võimupartei otsuseid ja võimuerakonnal tuleb selle kriitikaga arvestada.

«Ma väga loodan, et Keskerakond ei kaeba otsust edasi, vaid arvestab sellega ja muudab Tallinna senist juhtimisstiili,» ütles Juske.

Kohtuvaildus sai alguse tänavu 10. märtsil, kui Juske avaldas Kanal 2 uudistesaates arvamust, et linnaeelarvest Keskerakonna juhatuse liikmele Peeter Võsale Panovi-päevast filmi tegemiseks raha eraldamine on valimispropaganda maksumaksjate raha eest.

Ka ütles Juske, et väidetavalt on suur osa Keskerakonna rahast saadud Tallinnas kuritegelikul moel. Juske pani kõnealuse kommentaari üles ka oma blogisse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles