Vargad käivad linnahaljastuse kallal

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lilled betoonvaasis.
Lilled betoonvaasis. Foto: Uwe Gnadenteich

Haljastajad püüavad suurtesse betoonvaasidesse istutatud lilledega halli linnapilti värvilisemaks muuta, kuid nende töö nullivad ära pikanäpumehed, kes taimed avalikest kohtadest minema viivad.


Viimasel ajal on lillekratid sagedasti tegutsenud Kristiine linnaosas. «Väga palju on rüüstatud Tondi tänava bussipeatustes. Sealt on ära viidud ligi pooled nendest taimedest, mis on istutatud,» lausus Kristiine linnamajandusosakonna juhtivspetsialist Anu Sügis.


Lillede kallal on käidud ka Mustamäe teel, kust on ära viidud poolsada taime.

Linnahaljastus on varaste läbi kannatada saanud ka varasematel aastatel. «Ülemöödunud aastal olid meil Tondi bussipeatustes betoonist vaasid, mille põhjas oli kergkruus, et taimed väga läbi ei liguneks. Ja sealt viidi isegi kogu kergkruus minema,» meenutas Sügis. 80 cm läbimõõduga vaasidest kadusid kõige pealt lilled ning seejärel oli keegi sealt mulla välja kühveldanud ja põhjast kergkruusa minema viinud.

«Eelmisel aastal tahtsime kõike hästi kauniks teha ning panime tänavatele püramiidelupuud ja päevaliiliad. Nädal aega püsisid kõik ilusti oma kohal, siis olid äkki kõik püramiidelupuud läinud. Kõigepealt Tondi tänavalt ja hiljem Mustamäe teelt,» meenutas Sügis.

«Niisugune asi teeb kurvaks. Kevadel oli sama lugu Kristiine Keskuse ees olevate nartsissidega. Niipea kui midagi kollast paistma hakkas, viidi see kohe minema,» rääkis ametnik.

Sügis kinnitas, et varaste kiuste linn lilleilust ei loobu. «Sel aastal on pilt juba märksa parem. Esimesel nädalal olid kõik lilled alles, teisel nädalal olid ka. Ja alles nüüd võeti pooled ära. Nii et mul on lootus, et kui nüüd äraviidute asemele uued paneme, siis ehk jäävad need püsima,» arvas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles