Muusikakool saab Nõmme turu purskkaevu soovimüntide eest viiuli

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme turu purskkaev.
Nõmme turu purskkaev. Foto: Peeter Langovits.

Maikuus avatud Nõmme turu purskkaevu visatud soovimüntide eest ostetakse Nõmme muusikakoolile väike viiul, mida hakkavad kasutama muusikakooli esimese klassi viiuliõpilased.


Nõmme linnaosavanema Rainer Vakra sõnul visatakse Nõmme turu purskkaevu iga päev arvukalt münte. «Iga kuu lõpus, kui purskkaevu puhastatakse, korjatakse sealt kokku ka sinna visatud õnnemündid. Praeguseks on münte kogunenud juba ligi poole tuhande krooni väärtuses. Inimeste soovidega tähistatud münte ei tohi niisama raisata, seepärast otsustasime luua Nõmme muusikakoolile väikese viiuli fondi, kuhu hakkame igakuiselt raha lisama,» selgitas Vakra.

Nõmme muusikakooli direktori Indrek Vijardi sõnul on iga investeering muusikakooli instrumentidesse teretulnud. «Muusikakoolile kuluvad igal juhul uued instrumendid ära, eriti tunneme hetkel puudust viiulist, millel saaksid pillimängu harjutada kooli astuvad lapsed,» kinnitas Vijard. Selline viiul maksab ligikaudu 3000-4000 krooni.

«Igakuiselt turu purskkaevust saadavate müntide summa ei ole küll suur, kuid loodetavasti saab väikese viiuli jaoks vajaliku raha kokku enne, kui tulevased viiuliõpilased sügisel kooli astuvad. kui juhtub, et soovimüntidest ei saa antud summat kokku, tasub puudu jääva summa linnaosavalitsus,» lubas Vakra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles