Taksojuhid nöörisid Õllesummeri külastajaid

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig

Tallinna munitsipaalpolitsei tabas Õllesummeri esimesel päeval lauluväljaku ümbruses palju eeskirjade vastu patustanud taksojuhte.


Enamus rikkumisi seisnes selles, et taksojuhid pakkusid klientidele taksovedu kokkuleppehindadega, mille puhul näiteks sõit lauluväljakult Viimsisse maksis 400-500 krooni vahendas Raepress.

Selline tegevus on ebaseaduslik, kuna taksojuht on kohustatud sõidu alustades lülitama sisse taksomeetri. Sõidu lõpus peab taksojuht andma taksoteenuse kasutajale taksomeetri printeril trükitud kviitungi, millele on märgitud vedaja nimi ja registrikood, sõiduki registreerimismärk, teenuse osutamise kuupäev ning alguse ja lõpu kellaaeg, tariifid, osutatud teenuse maht ja maksumus kõigi kasutatud tariifide lõikes ning üldmaksumus.

Kui taksojuht sellist kviitungit ei väljasta või sõidu maksumus ei vasta hinnakirjale, võib klient keelduda sõidu eest tasumisest.

Mupo teatel tegutsevad kesklinnas ja lauluväljaku piirkonnas ka autojuhid, kes tegelevad taksoteenuse osutamisega ilma nõutavate litsentsideta, nimetades oma teenust sõidukirendiks juhiga või lühirendiks. Klientide tähelepanu võitmiseks kasutavad nad taksot matkivaid tunnuseid, sealhulgas valgeid plafoone.

Mupo selgituse kohaselt peab taksol olema kolm taksotunnust: taksoplafoon, mille esiküljel on trükitähtedega märgitud sõna «TAKSO», hinnakiri, mis on kleebitud takso parempoolse tagaukse klaasile ja armatuurlaua paremale poole sõitjale nähtavale kohale ning taksomeeter ja printer, mis on nõuetekohaselt kohandatud esipaneelil. Piraattaksod aga kasutavad sõidukeid, mille ustele on kleebitud reklaam.

Munitsipaalpolitsei juhib taksoteenuse kasutajate tähelepanu asjaolule, et teenuse kasutamisel tuleb maksta ainult taksojuhi poolt väljastatud kviitungi alusel. Kõikvõimalike taksoveoeeskirja rikkumiste kohta ootab mupo teateid lühinumbril 14410.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles