Võidusamba tuled kustutas sambasse imbunud vesi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabadussõja võidusamba avamine.
Vabadussõja võidusamba avamine. Foto: Raigo Pajula

Eelmise nädalal lõpul kustus ühel ööl osa tuledest, mis valgustasid Vabadussõja võidusamba risti sees olevat ringi.


Võidusamba elektriosa eest hoolt kandva AS Elwo teatel oli selle põhjuseks klaasplaatide liitekohast sisse imbunud vesi, mis põhjustas lühise.

«Reede hommikul tuvastasime esimese rikke ja likvideerisime selle, kuid kahjuks asi ei paranenud. Ja eilsel põhjalikumal vaatlusel märkasime, et klaaside liitekohast oli vesi samba ristiosasse sisse tunginud. See tekitas lühise, mille tõttu lülitus osa valgustusest välja,» selgitas Elwo osakonnajuhataja Urmo Kesküla.

«See on hea, et valgustus välja lülitus. Nüüd teame, et automaatika ja kaitsesüsteemid töötavad. Mis puudutab vee sissetungimist, siis see on ehitaja poolne garantiiprobleem ja ma loodan, et nad kõrvaldavad selle mõistliku aja jooksul,»lisas ta.

Valgustuspaneelide vahetamine ei ole Kesküla sõnul kuigi keeruline ega aeganõudev. Üllatav oli samba hooldajaile vaid see, et seda nii ruttu tuli tegema hakata.

Samba klaasplaatide liitekohtadest sisse imbuva vee probleemiga peavad aga tegelema samba tootjafirma esindajad. Viimased saabuvad teisipäeval Tallinnasse selgeks, et lahendada mõne klaaspaneeli siseküljele koguneva salapärase tolmu probleem. Selleks monteeritakse kolmapäeval probleemsed plaadid lahti ja asendatakse uutega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles