Kultuurikatla uus juht on Peeter Jalakas

Sandra Maasalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Jalakas riigi kultuuripreemiat saamas.
Peeter Jalakas riigi kultuuripreemiat saamas. Foto: Peeter Langovits.

Kultuurikatelt hakkab juhtima senine Von Krahli teatri juht Peeter Jalakas.

Reedel kinnitati Jalakas Tallinnas asuva meelelahutuskeskuse uueks juhuks. Seni vedas MTÜd Kultuurikatel juhatuse esimees ja ettevõtmise tegevjuht Peeter Eerik Ots.

Peeter Jalakas omandas kõrghariduse Tallinna Pedagoogilises Instituudis, alustades orkestri- ja lõpetades näitejuhtimise erialal, täiendas end Taanis (Odin Teatret) ja Saksamaal (Theater an der Ruhr, Pina Bausch).

Ta on töötanud teatrijuhina Rakvere Teatris ja asutanud VAT Teatri (1987), trupi «Ruto Killakund» (1989) ning rahvusvahelise teatrifestivali «Baltoscandal» (1990), mida ta juhtis kuni 2002. aastani. 1992. aastal rajatud Von Krahli Teatrit juhib ta tänaseni.

Peeter Jalakas on lavastanud suurel hulgal muusika- ja sõnalavastusi ning on lavastaja- ja teatrijuhitöö kõrvalt asutanud ka mitmeid restorane Tallinnas ning olnud mitmete kodumaiste ja rahvusvaheliste ühingute ja seltside asutajaliige.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles