Tallinna saabusid suured purjelaevad

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuunar Grossherzogin Elizabeth.
Kuunar Grossherzogin Elizabeth. Foto: Liis Treimann.

Homme algavatele Tallinna Merepäevadele saabub ka kümmekond suurt purjelaeva.


Laevad jäävad ankrusse nii Admiraliteedi basseinis kui Patarei vangla taga Lennusadama kai ääres. Täna lõunaks olid Admiraliteedi basseini jõudnud kolmemastiline Saksa kuunar Grossherzogin Elizabeth ning Poola prikk Fryderyk Chopin.

Fryderyk Chopin on ehitatud 1992. aastal Gdanski laevatehases. Tegemist on õppepurjekaga, mis on mõeldud noortele merehariduse andmiseks ja merekooli kursantidele praktikakohaks.

Laeval on kümme kohta alalisele meeskonnale ning veel umbes 40 kohta praktikantidele.


«Alaliselt on laeval kapten, ohvitserid, laevaarst, laevakokk, mehaanik, pootsman ja paar madrust. Kui laev sõidab masinate jõul, on selline meeskond täiesti piisav. Purjedega tegutsemiseks on muidugi tunduvalt rohkem inimesi vaja,» lausus laeva meeskonnaliige Jeremy Radwanetsky.

Fryderyk Chopin on praegu suurim merd sõitev prikk maailmas.

1909. aastal ehitatud Grossherzogin Elisabeth on 63 meetri pikkune, laeva masti kõrgus on 33 meetrit, süvis kolm meetrit ja purjede kogupindala umbes tuhat ruutmeetrit.

Kõikide merepäevadele saabunud purjekate külastamine on huvilistele tasuta.

Tallinna Merepäevad avatakse reedel, 17. juulil kell 20 Admiraliteedi basseni sadamas kontserdiga, kus esinevad Gerli Padar, Kristjan Kasearu, Uno Loop, Janika Sillamaa ja Estonian Dance Big Band.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles