Tallinnas alustab tööd kiirabi jalgrattapatrull

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks kiirabibrigaad istub peatselt autost ümber jalgratastele.
Üks kiirabibrigaad istub peatselt autost ümber jalgratastele. Foto: Peeter Langovits.

Tallinna Kiirabi hakkab katsetama kiirabi jalgrattapatrulli efektiivsust vanalinnas, testides selle tööd augusti ja septembri kuu kindlatel päevadel.


«Projekti eesmärk on kiirendada abi kohalejõudmist raskesti liigeldavates Tallinna linnaosades, eriti vanalinnas. Tallinna kesklinnas on 46 000 elanikku ja lisaks külastab piirkonda, põhiliselt vanalinna, aastas ligi miljon turisti, siin toimuvad vabaõhuüritused ja ekskursioonid. Samas on kiirabi kesklinna tugipunkt vanalinnast eemal ja autoga ligipääs kitsastel tänavatel võtab aega,» ütles Tallinna Kiirabi peaarst Raul Adlas Raepressi vahendusel.

«Kesk- ja vanalinnas on oluline osa kiirabi väljakutsetest seotud alkoholi- ja narkojoobes isikutega, kes vajavad peale seisundi hindamist politsei abi, samuti on sageli tegu turistide pisitraumadega, mille puhul on võimalik peale esmaabi saamist turismigrupiga edasi liikuda ega ole vajadust haiglaravi järele,» lisas ta.

Nii oli mullu suvekuudel ajavahemikus 1. maist kuni 31. augustini selles piirkonnas 2093 väljakutset, neist 1151 avalikus kohas, seega väljaspool patsiendi kodu. 1011 patsienti jäi peale esmaabi andmist sündmuskohale või anti üle politseile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles