Veerenni-Filtri ühendustee ehitus algab augusti keskel

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tehnika tänaval on enne Veerenni  ringristmikku uut teed juhatav silt juba olemas. Jääb üle vaid tee valmis ehitada.
Tehnika tänaval on enne Veerenni ringristmikku uut teed juhatav silt juba olemas. Jääb üle vaid tee valmis ehitada. Foto: Priit Simson.

Tehnika tänava pikenduse viimase osa, Veerenni tänava ja Filtri tee vahelise teelõigu ehitaja leidmiseks korraldatud riigihankel tunnistati parimaks Tallinna Teede ASi pakkumine.


«Riigihanke menetlus on veel pooleli. Parimaks pakkujaks tunnistati Tallinna Teede AS ning praegu on hanke tulemuste vaidlustamise periood. Kui keegi tulemusi ei vaidlusta, sõlmitakse leping ja tööd hakkavad kohe peale,» ütles abilinnapea Deniss Boroditš Postimees.ee'le.

Ta lisas, et kuna selle teelõigu ehitamise ajaks pole vaja ühtegi tänavat sulgeda, siis pole vaja koostada ka ühtki kooskõlastamist vajavat liiklusskeemi ning seetõttu võib töödega alustada niipea, kui paberid on allkirjastatud.

«Lepingu saab sõlmida loodetavasti juba 12. augustil. Ehk siis augusti keskel lähevad tööd lahti. Uus teelõik on 900 meetrit pikk ja selle valmimine lükkub igal juhul järgmisse aastasse. See, kui kaugele me töödega sel aastal jõuame, sõltub täielikult ilmast,» lausus Boroditš. Kõigi tööde lõpptähtajaks on määratud 30. juuni 2010.

Enne riigihanke menetluse lõppu keeldus Boroditš ehituse kogumaksumust ütlemast, kuid kinnitas, et see tuleb tunduvalt odavam, kui alguses kavandatud. «Kuna ehitushinnad on langenud, siis kujuneb ka selle tee-ehituse hind umbes kolmandiku võrra odavamaks, kui me varem arvasime,» lausus abilinnapea.

Käesoleva aasta algul hindas linn Veerenni tänava ja Filtri tee vahelise teelõigu ehituse maksumuseks 55,8 miljonit krooni. Sellest rahast pidi linnavalitsus tasuma 8,4 miljonit krooni. Ülejäänud raha tuleb Euroopa Liidu struktuurfondidest.

Tee-ehituse eelmine etapp, Vana-Lõuna ja Veerenni tänavate vahelise lõigu ehitamine läks maksma 73 miljonit krooni. «Aga see oli majandusbuumi aegne hind. Nüüd on hinnad langenud,» ütles Boroditš.

Ta lisas, et peale selle etapi valmimist peaks ka kogu Tehnika tänava pikendus ennast linnaliikluses tunda andma. «Praegu on Filtri tee selline poollokaalne tee, mida kasutatakse vähe, aga kui uus teelõik ja kogu sealne infrastruktuur valmis saavad, leiab ka see ilmselt suuremat kasutamist,» arvas abilinnapea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles