Vabaduse väljak avatakse päikeseloojangul

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabaduse väljak.
Vabaduse väljak. Foto: Uwe Gnadenteich

Kahe nädala pärast toimuval Vabaduse väljaku avamisüritusel mängitakse etendust, milles on üle saja osaleja ning mille on lavastanud Linnateatri lavastaja Mart Koldits.


Abilinnapea Kaia Jäppinen rääkis tänasel pressikonverentsil, et suurejooneline etendus algab päikeseloojangul, kell 20.58. «Etendus näitab väljaku ajalugu läbi erinevate aastasadade ja ka neid uusi võimalusi, mida see väljak linnaruumile ja linnarahvale annab,» lausus abilinnapea.

«Siin on olnud mererand, mets, põld, heinamaa, küla, turg, surnuaed ja lahinguväli. Siin on peetud paraade, miitinguid, pulmi, matuseid. Siin on loodud riike, hävitatud riike. Seda kohta on nimetatud Heinaturuks, Peetri platsiks, Vabaduse platsiks, Võidu väljakuks, Vabaduse väljakuks,» loetles Jäppinen. Seda kõike saabki tema sõnul tunniajalise etenduse jooksul näha.

Samuti on kõigil huvilistel pärast avaetendust näha väljaku alust parklat nii, et see on autodest tühi. Sellist võimalust ei pruugi hiljem avaneda. Saab ka tutvuda uue Ahhaa-keskuse ja muude asutustega, mis seal asuvad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles