Madonna kontserdi järelpidu Püha Vaimu kirikus maksis valvurile töökoha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Pühavaimu kirik
Tallinna Pühavaimu kirik Foto: Toomas Huik

Püha Vaimu kogudus esitas politseile avalduse Madonna kontserdi järel kirikus toimunud omavolilise peo kohta ja peatas töösuhte seda lubanud töötajaga.

Üleeile toimus Madonna kontserdi üks arvukatest järelpidudest Püha Vaimu kiriku hoovil, öised pidutsejad ei pidanud paljuks ka kirikuruumides käia. Postimehele kinnitas näiteks Madonna kontserdi korraldaja Peeter Rebane, et käis pärast kontserti Püha Vaimu kirikus toimunud afterparty'l.

Püha Vaimu koguduse õpetaja Gustav Piir ütles Postimees.ee'le, et mingit sellist pidu kirikus lubatud ei olnud ja koguduse esinaine viis selle kohta avalduse politseisse.

«Meil oli koguduse ühe töötajaga kokkulepe koguduse maja saalis sünnipäevapeo pidamiseks, mitte mingiks afterparty'ks,» ütles Piir. «Mingil hetkel oli siis pidu õue vajunud, kirikusse laskis töötaja inimesed täiesti omavoliliselt,» ütles Piir.

Et peoks loa saanud töötaja oli üks kiriku valvuritest, olid tal võtmed olemas ja mingit sissemurdmist polnud. Töösuhe selle töötajaga on Gustav Piiri sõnul nüüd peatatud.

Õpetaja kinnitas, et mingit materiaalset kahju kogudus ei saanud. «Kahju on moraalne, koguduse liikmed on nördinud.»

Põhja politseiprefektuuri pressiesindaja Pärtel-Peeter Pere kinnitas, et täna hommikul laekus politseisse Püha Vaimu koguduselt avaldus, mis käsitleb omavolilist sissetungi. «Politsei kontrollib avaldust ja selle sisu põhjal otsustab, kas menetlust alustatakse,» lisas ta. Rohkem ei olnud ta nõus avalduse sisu täpsustama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles