Madonna järelpeolised jätsid Püha Vaimu kirikusse annetuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Pühavaimu kirik
Tallinna Pühavaimu kirik Foto: Toomas Huik

Püha Vaimu kirikus peetud Madonna kontserdi järelpeo ajal kogunes korjanduskarpi mitu tuhat krooni.

Üks peol viibinu rääkis Postimees.ee'le, et kiriku valvuri sõnul oli korjanduskarpi pandud ürituse ajal sama palju raha, kui tavaliselt koguneb sinna mitme kuuga.

Püha Vaimu kiriku õpetaja Gustav Piir ütles, et ei pea korrektseks korjanduskarpi kogunenud summat täpsustada. «Seda peaks küsima asjaosaliselt enne. See on ühe sündmusega seotud annetus ja seega individualiseeritud info,» ütles ta.

Annetatavad summad olenevad õpetaja sõnul päevast ja sündmusest. «Meil käivad siin turistid ja toimuvad jumalateenistused - kas on pühad või eritalitus, täitsa sellest sõltub korjanduse suurus,» märkis Piir.

Postimees.ee küsimusele, kas Madonna järelpeo ajal karpi kogunenud mitu tuhat krooni on pigem suur summa või tavapärane, vastas Piir: «See on üldiselt tavapärane summa.»

Madonna kontserdi järel toimunud peol viibinu rääkis Postimees.ee'le ka, et ehkki praegu on toimunut kajastatud kui sündsusetut pidutsemist kirikus, oli enamik külalisi õhtu jooksul peamiselt siiski kirikuhoovis ja midagi sobimatut pühakojas ei tehtud.

«Enamik peost toimus õues, vabaõhukohviku juures, kirikus nägin ma korraga maksimaalselt 10-15 inimest,» sõnas külaline. Muusikat mänginud diskori pult asus tema sõnul küll kirikus, ent altarist eemal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles