Arhitektid: Vabaduse väljaku arendamisega tuleb edasi minna

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Renoveeritud Vabaduse väljaku avamine.
Renoveeritud Vabaduse väljaku avamine. Foto: Mihkel Maripuu

Vabaduse väljaku uue lahenduse autorid arhitektuuribüroost Alver ja Trummal on tulemusega rahul, kuid rõhutasid, et täna avatud plats on vaid edasiste tööde algus.

Pariisist pärit arhitekt Bernard Gerboud on väljaku arengut jälginud juba viimased 13 aastat. Tema sõnul ühendab väljak moodsat ja vana, tulevikku ja olevikku üheks tervikuks, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«See on tuleviku poole vaatamine, sest ma mäletan, et siin oli palju autosid, aga autode maapinnal hoidmine on ruumi raiskamine,» ütles Gerboud.

Arhitekt Andres Alveri sõnul peaks Vabaduse väljak initsieerima nüüd teistmoodi linnaelu, mida Eestis pole väga palju, kuid arendusega tuleb kindlasti ka edasi minna. «Loodame, et see plats aitab sellele kaasa, et meil hakkaks linnas hea olla olema,» ütles ta.

Abilinnapea Taavi Aasa sõnul on teha jäänud Kaarli puiestee äärne promenaad koos maaaluse osaga ja läbimurre Hirveparki Toompea tänavalt, milleks tuleb saavutada kokkuleppe kruntide omanikuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles