Rahvaliit ja rohelised plaanivad Tallinnas ühist nimekirja

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvaliidu sümboolikaga õhupall.
Rahvaliidu sümboolikaga õhupall. Foto: Margus Ansu.

Rahvaliit ja rohelised peavad läbirääkimisi ühise nimekirja moodustamiseks sügisesteks Tallinna volikogu valimisteks.

Rahvaliidu Tallinna linnaühenduse esimees Lauri Läänemets ütles, et läbirääkimised kahe erakonna vahel käivad ning arutatakse ühist programmi.

«Me mõlemad loodame, et see ühisnimekiri tuleb, kuid lõplikku heakskiitu pole kumbki pool veel andnud,» lausus ta.

Läänemets märkis, et kaks erakonda on sarnaste vaadetega nii keskkonna küismustes kui ka inimeste kaasatuse ja politiseerituse vähendamise teemadel.

«Me vaatasime ka seda varianti, et oma nimekirjaga minna, kuid leidsime, et üheskoos saaksime palju tugevama tulemuse,» sõnas ta.

Neli aastat tagasi toimunud eelmistel kohalikel valimistel moodustas Rahvaliit Tallinnas ühise nimekirja Sotsiaaldemokraatliku Erakonnaga (SDE). Sotsid teatasid, et Rahvaliit tegi neile ka tänavu ettepaneku ühise nimekrija moodustamiseks, kuid SDE lükkas selle tagasi.

Rahvaliidu kandidaadi jõudmine Tallinna volikokku läbi partei enda nimekirja on suhteliselt ebatõenäoline, sest maapiirkondades tugeval erakonnal pole pealinnas reeglina suurt toetust. Neli aastat tagasi sai aga sotside ja Rahvaliidu ühisnimekiri pealinna volikogus kuus kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles