Trammi- ja trollisaatjad saavad sinised vestid

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trammi ja trolli reisisaatja vorm. Pildil on reisisaatja Igor Polozov.
Trammi ja trolli reisisaatja vorm. Pildil on reisisaatja Igor Polozov. Foto: Peeter Langovits

Reedest võib Tallinna trammides ja trollides kohata reisisaatjaid, kelle tunneb ära iseloomuliku sinise vesti abil.

Tallinna Trammi- ja Trollibussikoondise personalijuhi Tiiu Sirtsi sõnul lisab see reisisaatjale tõsiseltvõetavust.

«Meil tulevad väga kenad reisisaatja vestid meie embleemiga ja kus on kirjas reisisaatja. Korrektne vest jätab mulje, et ta on ametnik,» kirjeldas ta.

Sirtsi sõnul peaks korrektsem riietus aitama kaasa sellele, et reisisaatja suudab ühissõidukis korda tagada, sealhulgas haisvaid või piletita reisijaid taltsutada.

«Kui ta pöördub, küsides, vabandust, kas teil pilet on, siis nad ehmatavad juba sellest ära.»

Sotsiaalsetel töökohtadel autobussikoondises ning trammi- ja trollibussikoondises alustavad ligi 300 pealinlast tööd ühistranspordi reisisaatjatena.

Tallinna Autobussikoondises alustavad reisisaatjad tööd homsest ning trammi- ja trollibussikoondises reedest. Uue nädala algusest teenindab autobussides sõitjad 155 ning trammides ja trollides 143 reisisaatjat.

Kõik reisisaatja ametikohale võetud läbivad esimestel päevadel koolitused. Ühtekokku kavatsetakse aasta lõpuks luua 900 reisisaatja kohta - neist 540 autobussikoondises ning 360 trammi- ja trollikoondises.

Reisisaatjate tööülesannete hulka kuulub näiteks sõitja abistamine sõidutalongide ostmisel, nad jälgivad sõitjateveo eeskirja täitmist, aitavad abivajaid ühissõidukisse sisenemisel ja väljumisel jne.

Bussisaatjatel hakkavad seljas olema tavalised ohuvestid, millele on seljale trükitud «Reisisaatja».


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles