Ülemiste liiklussõlm läheb maksma 1,3 miljardit krooni

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
K-Projekti üks eskiisidest, mis kujutab Peterburi tee pikenduse viadukti üle raudtee Järvevana teele.
K-Projekti üks eskiisidest, mis kujutab Peterburi tee pikenduse viadukti üle raudtee Järvevana teele. Foto: K-Projekt

Tallinna linnavolikogu kiitis täna heaks Euroopa Liidu struktuurivahendite kasutamise Ülemiste liiklussõlme uuendamiseks, mis järgmise nelja aasta jooksul neelab ligi 1,3 miljardit krooni.

Välistoetusena loodab linn liiklussõlme ümberehituseks saada 750 miljonit krooni. Linnaeelarvest tuleks projekti omafinantseeringuks 250 miljonit krooni ning projekti lisafinantseeringuks ligi 267 miljonit krooni.

Ülemiste liiklussõlme ümberehitamise eest maksab linn aastatel 2010-2013. Varem ajakirjanduses ilmunud ehituskavade põhjal võib uue liiklussõlme suurimaks tööks pidada Peterburi tee ühendamist Järvevana teega kahe viadukti abil.

Abilinnapea Deniss Boroditši sõnul suurendab Ülemiste liiklussõlme uuendamine tunduvalt nii jalakäijate kui autojuhtide turvalisust ning kaduma peaks tema hinnangul üks linnaliikluse pudelikael, sest väheneb transiitliiklus läbi Tallinna kesklinna, teatas volikogu pressiesindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles