Mutli: reisisaatjad on teenimatult sattunud meedia hambusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna reisisaatja neoonvest.
Tallinna reisisaatja neoonvest. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli märgib, et tänase Õhtulehe juhtkirjas on ülekohtuselt karmi kriitika alla sattunud äsja linna ühisveonduses alustanud reisisaatjad.


«Kui juhtkirjas väidetakse, et reisisaatjate töökohtade näol on tegemist unistuste töökohaga, siis kahjuks on leheneegrid kaotanud täieliku reaalsusetaju ning unustanud ära Eesti majanduse hetkeseisu,» märkis Mutli. «Paraku on see töökoht paljudele äsja tööle võetud inimestele viimane õlekõrs iseenda või kogu pere toimetulekuks ning napp miinimumpalk igal juhul lootusrikkam väljavaade kui üldse mitte midagi.»

Tallinna ettevõtlusameti juhataja Kairi Teniste sõnul ei ole vastupidiselt Õhtulehe juhtkirjas väidetule Tallinn erinevalt riigist jäänud majanduslanguse ajal kõrvaltvaataja ossa. Ta lisas, et linn töötas juba aprillis välja abipaketi, milles pakuti välja 42 abimeedet erinevates valdkondades. Eesmärk oli aidata linlasi ja ettevõtjaid paremini raskeid aegu üle elada. Need meetmed peaksid olema eeskujuks ka teistele omavalitsustele ning riigile.

Tallinn on valmis tööle võtma 900 reisisaatjat ning seda tehakse järk-järgult. Sotsiaalsetel töökohtadel autobussikoondises ning trammi- ja trollibussikoondises on tööd alustanud ligikaudu 300 pealinlast, kellest enamus on tänaseks läbinud ka koolituse ning alustanud tegelikku tööd.

Reisisaatjate tööülesannete hulka kulub näiteks abivajajate abistamine ühissõidukitesse sisenemisel ja väljumisel, sõidupiletite müümine, sõitjate teavitamine liikluse häiretest, info jagamine peatuste kohta ning palju muud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles