Pentus: Tallinnal on võimalusi kokkuhoiuks küllaga

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keit Pentus.
Keit Pentus. Foto: Peeter Langovits.

Tallinna linnapeakandidaadi Keit Pentuse sõnul on Tallinnal raske rahalise seisu parandamiseks võimalusi küllaga - loobuda tohutust propagandamasinast, vähendada linna tegevuskulusid 10 protsenti ja suurendada välisvahendite kasutuselevõttu.

«Linna üldisest rahalisest seisust rääkides peab möönma, et muidugi oleks vale oodata roheliste mehikeste keedetud supi osas imet paari aastaga,» märkis reformierakondlane Pentus. «Nad on võtnud linnale miljarditesse ulatuvaid kohustusi, millest uued linnavalitsused vabaneda ei saa.»

Pentuse sõnul on Reformierakonnal küll aga plaan parandada linna rahalist positsiooni oluliselt nii varsti 100 miljoni kroonini ulatuvast propagandamasinast loobumise, linnaaparaadi enda igapäevaste majandamis- ja palgakulude kärpimise kui eurorahade kasutuselevõtu läbi.

«Kui sel aastal on pealinna 7-miljardilise eelarve juures välisraha osakaal 102 miljoniga peaaegu olematu, siis ei saa muud põhjust sel näha, kui vaid linnavalitsuse suutmatust,» lausus ta.

Pentuse hinnangul seisab välisraha piltlikult öeldes praegu riiulil ja ootab kasutamist. «Selleks on vaja energiat ja pühendumist ja nende vahendite abil saaks likvideerida nii suure osa ummikutest Haabersti ringi, Russalka, Ülemiste juures ja lisaks anda tööd tervele hulgale inimestele,» sõnas ta.

«Arvestades, et linn peab endiselt võimalikuks oma juba niigi tohutu propagandaaparaadi kulusid Tallinna TV loomisega märkismisväärse 30 miljoniga kasvatada ja maksta endiselt nn 13. palka, siis sealt peakski alustama,» lisas Pentus. «Võimalusi kokkuhoiuks on küllaga.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles