Naabrid protesteerivad kunstiakadeemia uue maja vastu

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstiakadeemia õppehoone rahvusvahelise arhitektuurikonkursi võidutöö «Art Plaza» esitasid Taani arhitektid (paremalt) Uffe Leth Laursen, Tue Hesselberg, Karsten Gori ja Sinus Lynge..
Kunstiakadeemia õppehoone rahvusvahelise arhitektuurikonkursi võidutöö «Art Plaza» esitasid Taani arhitektid (paremalt) Uffe Leth Laursen, Tue Hesselberg, Karsten Gori ja Sinus Lynge.. Foto: Toomas Huik.

Kunstiakadeemia naabrid protesteerivad uue maja ehituse vastu, sest 16-korruseline hoone varjaks naaberkinnistul päikesevalguse.

Kehtiv detailplaneering lubabki tegelikult vaid üheksat korrust, kuid kuna tegemist on rahvusvahelise arhitektuurikonkursi võitnud ning tervele riigile olulise hoonega, on põhjendatud detailplaneeringu muutmine, ütlevad nii linn kui ka kunstiakadeemia, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Pinged tulid esile kolmapäevasel eskiislahenduse avalikul arutelul Tallinna kesklinna valitsuses.

«Põhiline mure on päikesevalguse kadumine, kuna hoone tuleb ainult kaheksa meetri kaugusele, paljud paljud korterid jäävad varju. Valgust on niigi vähe, nüüd kaob see täitsa ära,» rääkis Gonsiori 8 korteriühistu juhatuse liige Ahti Kurm.

Linna peaarhitekt Endrik Mänd mõistab elanike muret, kuid märgib, et elanikud peaksid endale aru andma, et Tallinna linna mõistes on raske rohkem kesklinnas elada kui nemad elavad ja seal ei saa alati tagada valgustustingimusi väga heal tasemel.

Kunstiakadeemia peab naabritega, kes soovivad, et hoonet Kaubamaja suunas nihutataks, läbirääkimisi kompensatsiooni osas ning loodab, et aasta lõpuks on uue hoone projekt lukus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles