Tallinna Ahhaa-keskus on populaarne

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Ahhaa keskuses on ka päris vormel-1 autot meenutav sõiduk.
Tallinna Ahhaa keskuses on ka päris vormel-1 autot meenutav sõiduk. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Põhjalikult ümber kujundatud ja 20. augustil avatud Vabaduse väljaku maa-alusel pinnal tegevust alustanud Ahhaa teaduskeskust külastanute arv ületas 10 000 piiri eelmisel laupäeval.


«See näitab, et tegime õige valiku,» kinnitas abilinnapea Taavi Aas. «Peagi lisanduv 4D kino muudab Vabaduse väljaku maa-aluse ala veelgi ligitõmbavamaks.»

Aasa sõnul oligi eesmärk, et teetasapinnast allapoole jäävat ala ei hakataks kasutama ainult tänava ületamiseks. Selleks oligi vaja sinna sisse seada midagi ahvatlevat ja ainulaadset. See eesmärk on nüüd täidetud.

Sihtasutuse Ahhaa juhataja Tiiu Sild saatis Tallinna linnavalitsusele kirja, milles tänab linnajuhte usalduse ja toetuse eest Ahhaa Tallinna filiaali arendamisel.

Tallinna Ahhaa-keskus on osutunud väga populaarseks vaba aja veetmise kohaks nii lastele, noortele kui ka nende vanematele ja vanavanematele.

Ahhaa teaduskeskuses saab praegu tutvuda kahe koguperenäitusega. Neist esimese, Austraaliast pärit näituse eksponaadid räägivad jõust ja energiast glamuurse vormel-1 maailma kaudu. Külastajad leiavad eest mitmeid interaktiivseid eksponaate ja ehedaid võistlusmomente. Proovile võib end panna boksipeatuses rehvivahetusel, testida sobivust vormel-1 piloodiks saamisel või katsetada, mis tunne on läbida tippkiirusel raskeid kurve. Näituse tõmbenumber on päris ehtsana tunduv vormel-1 auto.

Lisaks autospordile jagub avastamist ka igas vanuses spordifännidele, kuna teine väljapanek pakub teadmisi teaduse, tehnoloogia ja meditsiini vallas, tutvustab tervislikke eluviise ja spordi kasulikkust ning annab võimaluse oma keha ja võimeid paremini tundma õppida. Saab sõpradega võistelda ning isiklikke rekordeid purustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles