Veel üks ema jättis kesklinnas imiku üksi autosse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Imik.
Imik. Foto: SCANPIX

Eile pärastlõunal kutsusid Tallinna parkimiskontrolörid politsei kesklinnas valesti parkiva auto juurde, kuhu oli üksi jäetud paarikuune laps.

Eile kell 16.30 märkasid transpordiameti parkimiskontrolörid Roosikrantsi 2 maja ees keelatud kohas parkivas autos magavat imikut. «Kontrolörid kutsusid välja politsei, sest esmatähtis on leida lapsele vanem,» rääkis ameti linnatranspordi osakonna juhataja Ruth Pärn.

Tema sõnul oli laps paar kuud vana. Auto juurde naasnud emaga oli ühes veel üks vanem naine. «Seega oleks olnud võimalus üks inimene last valvama jätta,» taunis Pärn lapse üksijätmist.

Põhja politseiprefektuuri pressiesindaja sõnul sai politsei tõesti kella 16.30 ajal teate autosse järelevalveta jäetud imikust, kuid kui politsei kohale jõudis, oli lapse ema seal juba olemas. Seetõttu lahkus politsei sündmuskohalt. 

Linna parkimiskontrolör tegi autojuhile väärteoprotokolli ja alustas menetluse, mille käigus saab rikkuja ka selgitada oma teguviisi. «Tulemuseks on kindlasti trahv, aga mis summas, see selgub,» lisas Pärn.

Auto oli jäetud Roosikrantsi tänaval kohale, kus parkimine on lubatud vaid üksikutele linnavalitsuse liikmetele erilubadega. «Seal on pidevalt valesti parkivate autodega probleemi, sest seal on tihe liiklus. Samas on nüüd imelähedal maa-alune Vabaduse väljaku parkla, mis on kolmveerandi ulatuses tühi, ent maksab vaid 30 krooni tunnist,» imestas Pärn inimeste lohakuse üle.

Pärn pani kõigile lastevanematele südamele, et lapsi üksi autosse ei jäetaks, olgu sõiduk siis õigesti või valesti pargitud. «Millegipärast arvavad inimesed, et kui nad jätavad väikelapse autosse magama, nii et laps on aknast näha, siis keegi autot ära ei vii. See on väga kahetsusväärne,» sõnas ta.

Pärn ütles, et väga tihti kontrolörid siiski üksi autosse jäetud lapsi ei avasta, ent kui juba, siis hooti. Kolmapäevane «Pealtnägija» kirjeldas juhtumit, kus teisaldajad viisid minema auto koos selles maganud 1-kuuse imikuga.

«Väikelapsi ei juleta jätta - kui, siis just imikuid, kes ärgates ei hakka autos midagi toimetama ega lähe sealt minema,» rääkis Pärn kogemustest. «Minu hinnangul ei tohiks last mingil juhul autosse jätta.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles