Nõmme turuhoone sai valmis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme turuhoone 2008. aastal.
Nõmme turuhoone 2008. aastal. Foto: Nõmme linnaosa valitsus.

Sel nädalal lõppesid Nõmme turuhoone uuendustööd ning majas kauplema hakkavad firmad said alustada oma müügikohtade ja -lettide paigaldamist. Ostjatele avatakse ajalooline hoone 10. oktoobril kell 11 hommikul.


Vana turuhoone uuendamine läks maksma ligi 3,5 miljonit krooni.

1930. aastal Robert Natuse projekti järgi valminud turuhoone restaureeriti muinsuskaitse nõuete järgi võimalikult originaalilähedaselt.

«Restaureerimistööde käigus paigaldati hoonele uus katus, uuendati aknad ja uksed ning voodrilauad,» ütles Nõmme linnaosavanem Rainer Vakra. «10. oktoobril avatavas hoones on arvestatud ka ratastoolis ning lapsevankriga liikuvate inimestega. Majal on automaatselt avanevad uksed, tualettide ehitamisel on silmas peetud liikumispuudega inimeste vajadusi.»

Turuhoone keskel taastati väike kivist purskkaev, mis oli samuti Robert Natuse esialgses projektis. Ajaloolise maja teisel korrusel alustab tööd väike kohvik, mis Vakra sõnul peaks tooma vanasse majja uut hingamist.

Uuenenud turuhoones hakatakse kauplema puu- ja juurviljaga, kuid seal on ka piima- ja lihatoodete ning kaalukaupade letid. Kaubelda saab ka lõikelillede ja aiasaadustega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles