Tallinn plaanib tuleval aastal osta seitse uut trolli

Mirjam Mäekivi
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liinibuss.
Liinibuss. Foto: Liis Treimann

Tallinna trammi- ja trollibussikoondise (TTTK) nõukogu võttis vastu otsuse, mille kohaselt ostab koondis 2010. aastal seitse uut 12 meetri pikkust Solaris Trollino madalapõhjalist trollibussi.


Sel aastal sai trollipark juurde seitse uut lõõtstrolli, millest viimane jõudis kohale juuli alguseks, teatas Raepress. Abilinnapea Jaanus Mutli sõnul jõuavad 2010. aastaks ettenähtud seitse uut 12 meetri pikkust trollibussi jõuavad kohale hiljemalt 30. septembriks.

Trollibusside tarnijaks on Poolas tegutsev Solaris Bus & Coach S.A, kes võitis 2006. aastal alguses väljakuulutatud riigihanke. Trollibussi elektriseadmete ja veoajami valmistaja on Tšehhi firma Cegelec.

Kui järgmiseks aastaks kavandatud seitse tavapikkusega trollibussi kohale jõuavad, sõidab Tallinna trollibussiliinidel kokku 28 uut trolli, millest 14 on l8 meetri pikkused lõõtstrollid, ütles TTTK juhatuse esimees Toomas Sepp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles