Harju tänava jäätisekohvikut hakkab pidama Dmitri Demjanov

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harju tänava jäätisekohvik avatakse järgmisel nädalal.
Harju tänava jäätisekohvik avatakse järgmisel nädalal. Foto: Uwe Gnadenteich

Tallinna kesklinnavalitsus kinnitas eile Harju tänava jäätisekohviku pidajat otsinud konkursi võitjaks Gloria restorani omaniku Dmitri Demjanovi. Kohviku pidulik avamine toimub 13. oktoobril.


Kesklinna vanem Marek Jürgenson ütles, et kahjuks osales konkursil vaid üks pakkuja, kes oligi Demjanov. Linnaosavalitsus lootis suuremat osavõttu, aga tõenäoliselt kujunes takistavaks teguriks liialt kõrge renditasu alghind 240 krooni ruutmeetrilt. Sellise tasu määras linnaosavalitsus, lähtudes kinnisvaraturu seisust. Demjanov pakkus sellest kümme krooni rohkem.

Jürgensoni väitel on Demjanov piisavalt kogenud restoranipidaja, kes saab jäätisekohvikuga kindlasti hästi hakkama. Lepingut ei ole linnaosavalitsus temaga veel sõlmitud, kuid see peaks toimuma järgmisel nädalal. Sel juhul saab Demjanov jäätisekohviku rendile kümneks aastaks.

«Pidulik lindilõikamine toimub küll 13. oktoobril kell üksteist, kuid kohvik jääb esialgu avatuks vaid üheks päevaks, et inimesed saaksid selle kohaga tutvuda,» märkis Jürgenson. «Siis läheb veel natuke aega. Kuna kohvik sai alles valmis, siis vajab konkursi võitja veidi aega, et tellida mööbel ja vajalikud seadmed ning ruumid sisustada.»

Linnaosavanem lisas, et peagi hakatakse Harju tänava haljasalale paigaldama uisuväljakut ning sellel ajal ei saaks jäätisekohvik nagunii töötada. Leping näebki ette, et aastas kaks korda - liuvälja paigaldamise ja kokkupanemise ajal - on kohvik suletud.

«Olen veendunud, et jäätisekohvik avatakse koos uisuväljaku töölehakkamisega,» kinnitas Jürgenson. «See tähendab, et peaks jääma piisavalt aega kohviku sisustamiseks.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles