Maanteeamet valmistub Mõigu pudelikaela laiendamiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teed olid varahommikul märjad sadanud lörtsist ja vihmast.
Teed olid varahommikul märjad sadanud lörtsist ja vihmast. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna lähedal Mõigu asulas asuv Tallinna-Tartu maantee n-ö pudelikael võib lahenduse saada, sest maanteeamet teeb ettevalmistusi praegu kaherajalise teeosa neljarajaliseks ehitamiseks.


Praeguseks on valmis saanud Mõigu teelõigu keskkonnamõjude hindamise programm, mis on nüüd avalikul arutelul. Ka varem on arutatud mitmesuguseid võimalusi Mõigu pudelikaela lahendamiseks, näiteks võimalust viia üks sõidusuund Mõigust mööda ja jätta teine praegusele teele. Hetkel on aga kavas kogu tee jätta praegusele trassile.

Projekt käsitleb lõiku Ülemiste järvest kuni tulevase Tallinna väikese ringtee ristmikuni maantee 6,6. kilomeetril.

Selles lõigus koostatakse I klassi tee eelprojekt, määratakse maantee ja ristmike ning juurdesõiduteede teemaa, ristmike ja ristete optimaalsed asukohad ning tehniliselt ja majanduslikult tasuvad lahendused. Võimaliku Tallinna väikese ringteega on projekt seotud nii palju, et projekteerimisel arvestatakse sellega. Ent väikest ringteed hakkab ehitama siiski Tallinna linn, mitte maanteeamet, kui seda kunagi tegema hakatakse.

Tee-ehituse algust ja hinda ei osanud maanteeameti pressiesindaja Allan Kasesalu veel öelda. «Liiklussõlm ei ole prioriteetsete objektide nimekirjas ja seetõttu pole selle konkreetne projekteerimine ja ehitamine lähiaastate küsimus,» lausus Kasesalu.

Mõigus otse maantee ääres olevas majas elav Eha Hünerson lausus, et tema on põhimõtteliselt tee laiendamisega nõus, ent sel juhul peab maanteeamet ehitama tee äärde ka korraliku müraseina, et sõidumüra ja saastus hoovi ei tükiks.

Hünerson nentis, et juba praegu häirib pidev liiklusmüra teda oluliselt enam kui lähedalasuva lennuvälja lennukite tekitatav müra.

Temas tekitas küll natuke kõhklusi mõte, et esimese klassi maantee puhul ei saa ta enam autoga otse tee peale sõita, vaid peab maanteele ringiga sõitma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles