Solarise laevaring oli esialgu arvatust kolm korda suurem

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sissevarisenud lagi Solarise kinosaalis
Sissevarisenud lagi Solarise kinosaalis Foto: Päästeamet

 Päästeameti täpsustatud andmetel kukkus Solarise keskuse kinosaalis alla kipsist vahelagi koos soojusisolatsiooniga umbes 600 ruutmeetri ulatuses. Eile räägiti kolm korda väiksemast pindalast.


Eesti Arhitektide Liidu esimees Ike Volkov ütles Kuku raadiole täna hommikul antud intervjuus, et Solarises toimunud laevaring ei ole naljaasi. Kui keegi oleks varingu alla jäänud, siis oleks tagajärjed võinud olla traagilised.


Kui alguses teatati, et lae varingu võis põhjustada veeavarii, siis eile hilisõhtul lükati see versioon ümber, kuna mingit veeleket ei tuvastatud.

Volkov ei soovinud varingu põhjuste kohta spekuleerida, kuid märkis, et kindlasti võib nii suure rajatise ehitamise puhul tulla ette kiirustamist. Päev enne Solarise avamist viibis ta ise seal ja tunnistas, et sel hetkel oli ta veendunud, et maja ei saa valmis.

Volkov rääkis ka Solarise välimusest ja ütles, et tema arvates ei ole hoone selles keskkonnas vääriline rajatis, see koht oleks paremat saatust väärinud. Ta heitis ka ette, et keskuse rajamise eel räägiti kogu aeg kultuurikeskusest, nüüd aga elustiilikeskusest. Volkovi hinnnagul on aga ehitatu vaatesaalidega kaubanduskeskus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles