Sadamasse rajatakse Helsingi väljak ja Kekkose mälestusmärk

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laevareisijad A-terminali ees.
Laevareisijad A-terminali ees. Foto: Küllike Rooväli.

Tallinna linnavalitsus tahab nimetada Vanasadama A-terminali esise platsi Helsingi väljakuks ning rajada sinna kunagise Soome presidendi Urho Kaleva Kekkose mälestusmärgi.


«Me lähtusime sellest, et kui president Kekkonen oli 1964. aasta märtsis külaskäigul Eestis, siis pärast seda ja sellest tulenevalt taasavati 1965. aastal Tallinna-Helsingi laevaliiklus,»rääkis linnapea Edgar Savisaar tänasel linnavalitsuse pressikonverentsil.

«Tegelikult Kekkonen avas sellega meile ukse Euroopasse ja paljuski oli see aluseks ja eelduseks järgnevatele ühiskondlikele protsessidele siin Eestis. Me usume, et see piirkond on praegu kõige tuntum selle poolest, et kui meile tulevad külalised Helsingist, siis nad astuvad laevast maale just selles sadamas,» lisas ta.

Oma sõna on nimetamisel öelda ka Tallinna Sadamal, kelle territooriumile tulevane väljak ja mälestusmärgi asukoht jäävad. Savisaare sõnul on sadamale vastavasisuline ettepanek tehtud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles