Tallinna haldussuutmatus viis spordiseltsi vara sundmüügini

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalevi spordihall.
Kalevi spordihall. Foto: Andres Teiss

Kohtutäitur pani võlgade katteks sundmüüki spordiseltsi Kalev peahoone Tallinna kesklinnas ning spordihalli juurde kuuluva kinnistu, kuna linn pole suutnud detailplaneeringut arendada.

Ehkki võlgade tekkimises on oma osa ka spordiseltsi hiljuti välja vahetatud juhil, on sundmüügi peasüüdlaseks hoopis Tallinna haldussuutmatus, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Viis aastat tagasi oli Kalevil spordihalli ees asuva kinnistuga suured plaanid: investor Valdor Holding kavatses sinna rajada elu- ja büroohoone, spordiselts oleks aga teeninud märkimisväärset tulu hoonestusõiguselt. Detailplaneering oli ainus, mis oli toona veel äri alustamisest puudu, kuid Keskerakonna siseskandaali ning spordiseltsi toonase juhi Peeter Kreitzbergi erakonnast lahkumise tagajärjel seisab detailplaneering linnavalitsuses tänaseni.

«Aktuaalse kaamera» andmeil pidasid Kalev ja võlausaldaja täna läbirääkimisi, kuid osapooled mõlema jaoks täbarat olukorda kommenteerida ei soovinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles