Solarise keskuse parkimiskorraldus muutub

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Solarise keskuse kõrvale tulevad liinitaksode peatused.
Solarise keskuse kõrvale tulevad liinitaksode peatused. Foto: Priit Simson.

Tallinna transpordiametis peaks reedeks selguma, kuidas Solarise keskuse ümber parkimine toimuma hakkab, mistõttu praegu peavad autojuhid seal eriti ettevaatlikud olema ja kõiki ajutisi liiklusmärke jälgima, et mitte trahvi saada.



Postimees.ee poole pöördus pahane tallinlane, kes läks eelmise reede õhtul Solarise keskusesse kontserti nautima ning parkis oma auto kontserdimaja juurde Rävala puiesteele otse südalinna tasulist parkimisala tähistava sildi alla ning käivitas mobiilse parkimise.

Pärast kontserti avastas ta üllatunult, et tema auto oli veetud Suurtüki 12 tasulisse parklasse. Kohapeal selgus, et ta oli eiranud parkimist keelavat märki Rävala puiesteel ning tõenäoliselt ka valesti ehk mitte kõnniteega rööbiti parkinud. Karistus oli 480 krooni trahvi, millele lisandus 440 krooni teisaldus- ning parklatasu.

Õnnetu trahvisaaja üllatus oli aga suur, kui ta eile avastas, et parkimist keelavat liiklusmärki Rävala puiesteel enam polnudki.

Tallinna transpordiameti linnatranspordi osakonna juhataja Ruth Pärn kinnitas, et parkimist keelav märk Rävala puiesteel Solarise keskuse kontserdimaja juures võeti tõesti maha. Põhjus on aga selles, et keskuse ümbruse liiklus- ja parkimiskorraldus ei ole veel lõplikult paigas ning peagi algab Teatri väljaku teelõigu ümberehitamine. Nimelt tulevad sinna liinitaksode peatused.

«Ma tean küll, et praegu on Solarise keskuse juures parkimisega probleeme,» ütles Pärn. «Seal muutub olukord iga päevaga, sest rajame sinna bussidele teed ning liinitaksodele peatusekohti.»

Pärn selgitas, et liinitaksode peatuskohad rajatakse Teatri väljakule Solarise keskuse kõrvale. Seega jääb praegusest Estonia teatri poolt Islandi väljakule suunduval sõiduteest tavaliiklusele avatuks vaid üks sõidurada, mis muutub senisest veidi kitsamaks. Teatri väljaku sellesse ossa, kus praegu liinitaksod seisavad, tuleb aga tasuline parkla.

Liinitaksode uuteks peatusteks mõeldud sõidurada ehitatakse ümber, sellele pannakse betoonist karkass alla, et väikebussid seistes teekatet laineliseks ei muudaks. Enne külmade saabumist loodab transpordiamet ehitustööga ühele poole jõuda.

Pärn märkis, et ka Kaubamaja juurest kaovad praegused liinitaksode peatused ära, alles jääb vaid üks neist. Kõik ülejäänud peatused koondatakse Solarise keskuse kõrvale. See peaks tema sõnul ka sõitjaid rõõmustama, sest ei ole ole enam vaja otsida, kust üks või teine liinitakso välja sõidab.

Kui praegu võib veel Rävala puiesteel Solarise kontserdimaja kõrval parkida, siis peagi muutub ka seal liikluskorraldus. Nimelt on kavas sinna rajada taksopeatus ning koht, kus saavad seista televisioonibussid. Seega kaob tavalistele sõiduautodele võimalus seal parkida.

«Inimesed peaksid aru saama, et Rävala puiesteele Solarise kontserdimaja kõrvale ei tule enam üldse parkimisvõimalust,» rõhutas Pärn. «Sellega tuleb harjuda ning kasutada keskuse all olevat parkimismaja.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles