Savisaar: võitlesin nendega nagu Kalevipoeg sortsidega

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna valimisreklaam Laagna teel.
Keskerakonna valimisreklaam Laagna teel. Foto: Peeter Langovits.

Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare sõnul oli viimane valimiseelne teledebatt ETV-s talle kui Kalevipoja võitlus sortsidega.


«Võitlesin, jah, Reformierakonna ja IRL-iga nagu Kalevipoeg sortsidega,» nentis Savisaar intervjuus Kesknädalale. «Algusest peale sain aru, et me räägime erinevatest asjadest. Mina püüdsin kõnelda tõsistest probleemidest, Laar ja Pentus vaid intrigeerisid. Nad ei mõistnud inimeste reaalseid hädasid - seda, et kellelgi võib kõht olla tühi ja tuba külm,» lisas ta.

Savisaar selgitas veelkord ka tsentristide valimisloosungi «No pasaran!» tähendust.
«Sellest loosungist ei saadud sugugi igakord õigesti aru. See ei käinud mitte fašistide kohta, vaid ikkagi Laari ja Pentuse aadressil, kes trügisid Tallinnas võimule. Meie loosung tähendas, et me ei lase neid läbi, seisame ees, kui nad püüavad Tallinnas läbi viia samasugust inimestega mitte arvestavat ultraparempoolset poliitikat, nagu nad teevad seda Toompeal. Me ei usaldanud Laari ja Pentust Tallinnas võimu juurde ning nägime ette, et seal võivad nad inimestele palju halba teha,» rääkis Keskerakonna esimees ajalehele.

«Kuidas me oleksimegi saanud Laari usaldada? Ma räägin mitte ainult nendest aegadest, kui Laar oli valitsusjuht. Mäletame ka seda, kui ta tegutses SEB Panga nõukogus. Rootsi panku süüdistatakse mitte ainult raha vastutustundetus väljalaenamises, vaid ka raha väljakantimises. Olid ajad, mil Eestist kanditi pankade poolt aastas välja 28-30 miljardit krooni, nüüd aga kurdetakse, et raha napib. Kas te tõesti arvate, et Laar panganõukogu liikmena selle eest ei vastutagi?» küsis Savisaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles