Savisaare abikartulid söödetakse sigadele

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linn eksponeeris abikartuleid Vabaduse väljakul.
Linn eksponeeris abikartuleid Vabaduse väljakul. Foto: Toomas Huik.

Vabaduse väljakul abiprogrammi reklaamiks välja pandud kuus tonni kartuleid läks Lasnamäel laohoones seistes mädanema ja söödetakse sigadele.

Lasnamäe tööstusrajoonis laohoones koos linnavalitsuse reklaamtahvliga seisnud kartulikotid viiakse metssigadele söödaks, sest pakkimiskilesse mudasele põrandale jäetud kartulid läksid mädanema ning ei kõlba enam inimtoiduks, kirjutas Õhtuleht.

Tallinna linnavalitsus tahtis kartuleid linnaväljakul näitamiseks alul küll vaid paariks-kolmeks tunniks laenata, ent kui kartulikasvataja Märt Laansalu kuue tonni kartulite laenamist otstarbekaks ei pidanud, oldi nõus ka ostma.

Kui kallilt ta näidiskartulid müüs, Laansalu enam täpselt ei mäleta, kuid nentis, et kilohind jäi ilmselt krooni ja kahe vahele ning kuus tonni kartuleid võis kokku maksta kuni 12 000 krooni.

Linnavalitsuse ettevõtlusameti juhataja Kairi Teniste ütles 24. septembril Maalehele, et kartulid viidi Vabaduse väljakult ajutiselt lattu ning need jaotatakse abivajajatele lähiajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles