Peetri küla koolis kiskus riiuks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peetri küla kooli direktor Luule Niinesalu   teavitas kokkutulnud lastevanemaid, et ei kavatse koolis Steiner-pedagoogikat rakendama hakata.
Peetri küla kooli direktor Luule Niinesalu teavitas kokkutulnud lastevanemaid, et ei kavatse koolis Steiner-pedagoogikat rakendama hakata. Foto: Liis Treimann.

Alles see oli, kui septembris avati suure pidulikkusega Tallinna külje all Peetri külas uus kool, kuid mõned lapsevanemad on sealt oma võsukesi juba ära võtma hakanud.


Põhjus laste koolist äravõtmiseks peitub mõne lapsevanema väitel direktor Luule Niinesalu autoritaarses juhtimisstiilis. Teine põhjus on aga asjaolu, et enne sügiset ei olnud neile teada, et koolijuht tahab õppeasutuses Steiner-pedagoogikat rakendada.

Niinesalu ise lükkas niisugused väited ümber. Ta ütles, et erinevaid pedagoogikasuundi tunneb ta staažika õpetajana loomulikult, kuid Peetri koolis ta neid kasutama ei kavatse hakata. Küll väitis ta, et mõned lapsevanemad on teistele 2. ja 4. klassi õpilaste emadele-isadele saatnud e-kirja, kus teda kui koolijuhti mustata püüdnud.

Täna õhtul toimus koolis infotund, kus Niinesalu pidi vastama lapsevanemate erinevatele küsimustele. Tegelikult küsimusi suurt polnudki ning keegi koolijuhilt midagi teravas toonis ei pärinud. Rohkem tunti huvi uue koolivormi vastu.

Mõned rahulolematud lapsevanemad on Niinesalule ette heitnud, et lapsed õpivad koolis vaid haridusministeeriumi poolt ette antud minimaalse programmi järgi. Teistes koolides pidavat koormus hoopis suurem olema.

Niinesalu ütles, et Peetri koolis käib õpetamine riikliku õppekava järgi ning mõnes aines on tunde nõutavast isegi rohkem, näiteks matemaatikas ja inglise keeles.

Üks ema, kes väidetava tagakiusamise kartuses oma nime avalikustada ei taha, võttis oma lapse Peetri kooli teisest klassist ära ning viis tagasi Jüri gümnaasiumisse. Ema märkis, et oli täielikult üllatunud, kui laps tuli esimese veerandi lõppedes koju enesehinnangulehega ehk kala kujutisega paberiga. Tavapärast hinnetelehte Peetri koolis lastele ei antavatki.

Niinesalu selgitas, et tavapäraseid hinnetega tunnistusi hakkavad õpilased saama alates kolmandast klassist. Selline hindamise kord on haridusministeeriumi poolt lubatud ning seda on hakanud kasutama üha rohkem koole. Ka paljud Peetri kooli lapsevanemad on laste enesehinnangulehe tagumisel küljel sellise meetodi heaks kiitnud.

Rae vallavanem Raivo Uukkivi ei ole lapsevanemate kriitikaga päris nõus. Tema sõnul valiti Niinesalu koolijuhiks mitme kandidaadi hulgast, kusjuures valiku tegi asjatundjate komisjon maavalitsuse tasemel.

Uukkivi sõnul ei näe ta mingit põhjust vallavalitsuse sekkumiseks, kuid ta hoiab end siiski teemaga kursis.

«Kindlasti ei vasta tõele väide, et hinneteta metoodikast ei ole direktor varem rääkinud,» ütles vallvanem. «Sellest räägiti juba Peetri küla koosolekul tänavu kevadel, olin ise seal kohal.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles