Osula: bussijaam jäägu ikka bussijaamaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna bussijaam.
Tallinna bussijaam. Foto: Raigo Pajula.

Tallinna maaliinide bussijaama omanik Hugo Osula ütles, et eelmise sajandi kuuekümnendate aastate keskel valminud hoone saab lähiajal küll värskema väljanägemise, kuid jääb ikka bussijaamaks ega muutu kaubanduskeskuseks.


«Ega seal midagi väga suurt teha kannatagi, sest kõik need uuendused peavad ju kinni maksma bussiettevõtjad ning reisijad,» väitis Osula.

«Meie eesmärk on see, et bussiteenuste hinnad Tallinna bussijaamas ei tohiks tänu remonditöödele minna liiga kalliks. Oleme mõistlikud majandajad ning teame täpselt, kui palju tohime investeerida. Raha selleks on meil olemas.»

Ta lisas, et hoone on kuuekümnendatel aastatel bussijaamaks ehitatud ning esindab tolle aja head arhitektuuri. Seetõttu ei olegi Mootor Grupil kavas maja ümber ehitama hakata. Küll on aga koos arhitektuuribürooga ARS Projekt kavandatud muuta hoone inimeste jaoks senisest värvilisemaks, rõõmsamaks ja nüüdisaegsemaks.

«Arvestame ka sellega, et Tallinn on 2011. aastal Euroopa kultuuripealinn ning bussijaam Tallinna kolmas värav ning meil on moraalne kohus hoone ja selle ümbrus korda teha,» ütles Osula.

Ka Tallinna bussijaama juhataja Viktor Orr ütles, et mingeid revolutsioonilisi muutusi lähiajal ette näha ei ole.

«Mahult jääb hoone samaks,» kinnitas Orr. «Bussijaama kasutavate inimeste jaoks ei muutu sisuliselt midagi. Teeme vaid nii, et maja oleks seest ülevaatlikum ning reisijad leiaksid võimalikult kiiresti üles, kus asuvad pangaautomaadid, piletikassad ja kõik muu.»

Ühe uuendusena nimetas ta siiski seda, et kaubavedu ehk cargo-buss ning reisijatevedu eraldatakse teineteisest. Cargo-vedu jääb praeguse 1., 2. ja 3. peatuse kohale. Mõni aeg tagasi kasiinoks kujundatud ruumid lähevad kaubaveo käsutusse ning cargo-bussi praegused ruumid annab bussijaam rendile kas mõnele söögikohale või mingiks muuks otstarbeks.

Osula mainis, et ümberkorralduste üks eesmärk on muuta bussijaam reisijatele ja kõigile teistele liikluses senisest ohutumaks. Tööd algavad kohe pärast seda, kui linnaplaneerimise amet ja transpordiamet on projektile andnud vajalikud kooskõlastused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles