Endise polikliiniku asemele kerkib tornelamu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Lasnamäe polikliinik läheb lammutamisele.
Endine Lasnamäe polikliinik läheb lammutamisele. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Homse korraldusega algatab Tallinna linnavalitsus Lasnamäe tänav 8 kinnistu detailplaneeringu koostamise. Praegu on maa-alal 5-korruseline maja, kus varem asus Lasnamäe polikliinik. Hoone kuulub lammutamisele. Korraldusega muudetakse senine sotsiaalmaa elamu- ja ärimaaks.


Detailplaneeringuga on Lasnamäe tänava äärsele 5334 ruutmeetri suurusele kinnistule kavandatud kuni 13-korruseline elu- ja ärihoone, millel on kaks maa-alust korrust.

Hoone koosneb kolmest väikese põhjapindalaga tornist, mis on omavahel ühendatud kuni kahekorruselise osaga. Tornide lubatud kõrgus maapinnast on kuni 45 meetrit.

Lasnamäe tänav 8 kinnistu detailplaneeringu eskiisi koostamisel on arvestatud Lasnamäe elamualade ülplaneeringu koosseisus oleva Sossi mäe struktuurplaani kui põhimõttelise lahendusettepanekuga.

Hoone ette on kavandatud parkla, kuhu pääseb Lasnamäe tänavalt. Sissepääs maa-alusesse parklasse on aga kavandatud Kivimurru tänavalt.

Detailplaneeringu algatamist taotles 2007. aastal kinnistu omanik OÜ Mident. Planeeringu eskiisi koostas K-Projekt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles