Koolipoiss elab aastaid vaimuhaige maniaki küüsis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahistaja ohvriks langevad alaealised lapsed.
Ahistaja ohvriks langevad alaealised lapsed. Foto: Caro / Scanpix

Üksikema Tiiu on juba kolm aastat elanud närvesööva hirmu küüsis, kuna tema 10-aastast poega ahistab ja jälitab järjekindlalt armupiinades täismees. Vangi aga maniakki panna ei saa, sest vaimuhaige tegutseb kuriteo piiril.

Tallinnas elavat Tiiut ja tema poega Markot ahistab juba 2006. aastast nende ammune peretuttav Ivo, kes pealtnäha on igati normaalne ja sümpaatne džentelmen, teatab «Pealtnägija» oma kodulehel.

Üle 30-aastane kena välimusega haritud elektroonik elab aga tänaseni õõvastava kinnisidee küüsis, et Tiiu kümneaastane laps on tema elu armastus ja tulevane elukaaslane, kellega ta esimesel võimalusel vahekorda astub.

Ahistamine algas kümnetest kirjadest ja SMSidest, millega täiskasvanud mees vandus iga päev 7-aastasele poisile jäägitut armastust ja lubas end ära tappa, kui lapsega midagi juhtuma peaks. Ivo tegi kõik, et last salaja endaga kohtuma meelitada ja temaga üksi jääda.

Tänaseks on haiglastest sõnumitest välja kasvanud lapse pidev varitsemine ja jälitamine nii kodu kui kooli juures. Õudus pole tänaseni lõppenud sellest hoolimata, et ema on kolm korda palunud abi politseilt ja lastekaitsetalituse töötajad on elektrooniku ka iga kord kinni pidanud.

Ehkki Ivo on isegi politseinikele iga kord järjekindlalt raiunud, et armastab last nagu mees meest, on uurijad pidanud ahistaja pärast vestlust vabastama, sest otsest kuritegu pole ta seni veel toime pannud. Armastuse avaldamine ja jälitamine ei ole uurimise alustamiseks aga piisav.

Siiski pole politsei istunud käed rüpes. Ivo lähedased on viinud asja nii kaugele, et mees on saadetud mõneks kuuks psühhiaatriahaiglasse sundravile. Ometi ei ole ahistaja oma ihast vabanenud ja ta on oma kinnisidee juurde naasnud.

«Pealtnägija» saates selgub, et politsei on teadlik veel kümnetest vaimuhaigetest ahistajatest, kes jahivad väikeseid poisse ja tüdrukuid, tegutsedes kuriteo piiril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles