Tõnis Bittman lahkus Keskerakonnast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Bittman sammumas 2006. aasta kevadel Tallinna volikogu kõnepulti.
Tõnis Bittman sammumas 2006. aasta kevadel Tallinna volikogu kõnepulti. Foto: Raigo Pajula

Kolm aastat tagasi oma väidetava üleostmiskatse linti võtnud ja selle avalikustanud Tõnis Bittman kirjutas täna avalduse Keskerakonnast lahkumiseks.

«Kinnitan, et kell 16.50 tegin valmis avalduse erakonnast lahkumiseks,» ütles Bittman Postimees.ee’le.

«Lihtsalt üks eluetapp sai läbi,» nentis ta lahkumise põhjustest rääkides. «Võin kinnitada, et keegi mulle selleks mingit survet ei avaldanud. See oli isiklik otsus.»

«Mina tegin avalduse kell 16.50, mis pärast seda juhtus või mida keegi teine inimene tegi, ei oska ma kommenteerida,» sõnas Bittman versiooni kohta, justkui oleks ta vastasel korral sunnitud erakonnast lahkuma.

«Munitsipaalpoliitikaga ma hetkel ei tegele,» ütles Bittman oma edasiste plaanide kohta ning lisas, et tegeleb praegu elus teiste asjadega.

Mees pääses 2005. aasta sügisel linnavolikokku ning oli selle liige kuni tänavuste valimisteni, kuid oli üldteada, et mehe suhted parteijuhtidega olid märgatavalt jahenenud.

Bittman kogus tuntust sellega, et avalikustas ja esitas katsepolitseile 2006. aasta kevadel lindi, milles oli tema vestlus toona Res Publicasse kuulunud Oleg Rebasega. 

Bittmani sõnul oli lindil tema äraostmiskatse, mille eesmärgiks oli umbusaldada linnapead Edgar Savisaart. Keskerakonnal oli toona volikogus vaid napp ühehäälne enamus.

Äraostmist eitanud, kuid Res Publicast skandaali tulemusel välja visatud Rebane volikogust ei lahkunud ning liitus hiljem keskfraktsiooniga. Kaitsepolitsei lindilt häälte ostmise katset ei tuvastanud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles